W zeszłym roku zachorował mój pies.Wylądował w renomowanej stołecznej klinice-rzadko który szpital tak wygląda.Wstępna diagnoza płyn w opłucnej.EKG echo serca USG utrudnione Furosemid Srodki nasercowe.Na drugi dzień punkcja-znieczulenie tlen pełny monitoring pracy serca w trakcie rentgen płuc 2 płaszczyzny.3osoby pracują intensywnie godzinę.Spuszczają wreszcie 1,5litra czegoś co z wyglądu nawet mi się nie podoba.Werdykt potrzebny histpat płynu.W Polsce czeka się na to miesiąc.Lekarz załatwia prosto-wysyła przesyłką do Niemiec tam badają i wynik za 72h nawet niecałe.Zabieram psa ma wenflon Furosemid na drogę Encorton na poprawienie humoru środki nasercowe i wspomagające oddychanie.Doktor N jest specjalistą znanym w Europie.Jest również centuś-końcówka rachunku 2PLN.Musiałem znależć Teraz ile to kosztowało????Czekam na odpowiedzi.
[ Dodano: 2010-05-15, 11:01 ]
Nikomu nie chce się wpisać kwoty?TO napiszę 672PLN.Niech mi nikt nie mówi że służba zdrowia jest niedofinansowana.Gdzie ta kasa znika mogę się tylko domyślać
[ Dodano: 2010-05-15, 11:11 ]
To jest taka perska bajka.Szach dostał w prezencie lwa.Wyznaczył nadzorcę odpowiednią ilość mięsa ale lew nie miał wagi.Ktoś doniósł że lew jest okradany.W nagrodę został nadzorcą nadzorcy.Niestety lew musiał przejść na ściślejszą dietę.Znów ktoś o tym doniósł i w nagrodę został nadzorcą nad nadzorcami.Lew się zbuntował i zdechł z głodu