A mianowicie często mam problemy w drogami moczowymi kilka razy jak miałam robione badania kilka czynników było podwyższonych a na drugim badaniu było normalnie. Lekarz nie drążył tematu jeśli było dobrze. A teraz mimo tego że mam 18 lat to nie mam regularnych miesiączek często boli mnie w dole brzucha i nerki. Często mam infekcje ale nie zawsze chodze do lekarza. Występują też u mnie krwawienia oprócz miesiączek. Czyli drobne krwawienia przy oddawaniu moczu. Naprawdę boje się że cos może mi być ale nie wiem jak to powiedzieć mamie. Może poprostu panikuje ale wolałabym się przebadać ale nie wiem do jakiego lekarza iść. Mogę prosić o jakieś rady?
To jest forum dla pacjentów onkologicznych a Ty na szczęście takim pacjentem nie jesteś i obyś nigdy nie była.
Jako 18 - latka jesteś prawnie dorosła i możesz chodzić do lekarza jakiego tylko chcesz. Oczywiście szczera rozmowa z mama też się może przydać i może być wskazana, co zatem wolisz albo z mamą albo sama. Wystarczy iść do lekarza rodzinnego i przedstawić problem a on pokieruje dalej jeśli uzna to za zasadne.
A sprawy miesiączek do ginekologa, masz 18 lat więc taka wizyta jak jeszcze do tej pory nie byłaś jak najbardziej wskazana.
Na pewno siedzenie i przyglądanie się swoim dolegliwościom nie doprowadzi do zdrowienia ani nie poprawi Twojej psychiki, wręcz przeciwnie, będziesz się bała i nakręcała na choroby więc wędrówka do tych dwóch lekarzy wskazana.
Nie ma co się zastanawiać tylko należy udać się do lekarza rodzinnego, względnie bezpośrednio do zaufanego ginekologa. Każde nietypowe krwawienie to powód to niepokoju i warto to zbadać, nowotworem nie ma co się teraz stresować, i zakładać najczarnieszego scenariusza..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum