We wnioskach jest zalecenie żeby pilnie się stawić do szpitala na SOR, zanim poszukacie odpowiedniego lekarza chyba powinniście z mamą udać się do najbliższego szpitala bo może to być coś bardzo pilnego i niebezpiecznego dla mamy życia. Nie wiem, może się mylę ale lepiej dmuchać na zimne. Oprócz guza, nacieku jest obrzęk więc mama może dostać w każdej chwili ataku padaczki lub wylewu.
Dziękuje za odpowiedź. Wiem właśnie dzisiaj otrzymałam wyniki. Jutro udam się z mamą do szpitala i zobaczę co powiedzą, ale mimo wszystko chciałam uzyskać informację o dobrym neurochirurgu, ponieważ chciałam z kimś jeszcze skonsultować.
Pozdrawiam.
aneta34,
Cenię neurochirurgię na Banacha w Warszawie. Parę razy zrobili tam moim pacjentom rzeczy niewykonalne
_________________ "Zobaczyć świat w ziarenku piasku, Niebiosa w jednym kwiecie z lasu. W ściśniętej dłoni zamknąć bezmiar, W godzinie - nieskończoność czasu." - William Blake -
Jeżeli to oponiak to rzeczywiście zmiana łagodna. Zapewne operacja nie będzie łatwa ale skoro lekarz widzi jej możliwość to już ogromny plus. Musicie być dobrej myśli.
pozdrawiam i powodzenia. Czekamy na dalsze informacje.
Kochani mam jeszcze parę pytań czy przed operacją powinny być wykonane jeszcze jakieś badania biopsja itd..... i czy to jest ognisko początkowe w tej głowie czy może przerzuty z jakiegoś organu bo martwi mnie to że radiolog napisał oponiak/ oponiakomięsak
Pozdrawiam.
Mamusia po operacji dochodzi do siebie jeszcze jest krwiak, ale mam nadzieje, że się wchłonie.
Kochani dziś odebrałam wynik bardzo bym prosiła o jego przetłumaczenie.
Wynik badania histopatologicznego.
Fibrous meningioma Gl wg WHO
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum