Nowotwór o nieokreślonym charakterze wątroba , pęcherzyk żół
Witam, jest to mój pierwszy post na forum więc jeśli to możliwe proszę o wyrozumiałość. Piszę w sprawie mojej mamy którą dotknęła ciężka choroba. Mama choruje na schizofrenie była kilkukrotnie hospitalizowana z tego powodu, w ciągu ostatnich 2 lat straciła na wadze ok 20 kg. Opiekujący sie mamą lekarze stwierdzali że, ubytek masy mamy jest spowodowany właśnie tą chorobą. W ostatnim czasie zdrowie psychiczne mojej mamy uległo znacznej poprawie i po rozmowie z nią(mówiła że je normalnie i dalej traci wagę) udało się mamę namówić na wizytę u lekarza rodzinnego. Mamie udało się dość szybko zrobić zlecone badania i Lekarz rodzinna po obejrzeniu wyników mamy, wystawiła skierowanie do szpitala w trybie pilnym( mama leżała w szpitalu w Ełku). Tam wykonano mamie diagnostykę. i postanowiono o skierowaniu mamy do Kliniki Chirurgii Gastrologicznej i Transplantologii w Szpitalu MSWIA w Warszawie(jesteśmy w trakcie oczekiwania na odpowiedź miało być to max 2 tygodnie i właśnie dzisiaj mija). W międzyczasie udało się nam umówić mamę na konsultacje Onkologiczna( Przyjechała Pani doktor ze szpitala na Banacha ) i po przejrzeniu dokumentacji stwierdziła że, ze względu na umiejscowienie i wyniki badań nie ma mowy o leczeniu operacyjnym i skierowała mamę do poradni chirurgii wątroby na Banacha w Warszawie i sugerowała chemioterapię. Czy na Podstawie załączonych wyników ktoś z Państwa mógłby sie wypowiedzieć na ten temat? Czy W przypadku jeśli musielibyśmy wybierać pomiędzy szpitalem MSWiA a szpitalem na Banacha który wybór byłby właściwszy?
_________________ "Powiem ci coś, co już pewnie wiesz. Życie to nie tylko słodycz. To znój i trud. I jeśli mu się poddasz, to nieważne jaki jesteś twardy, przydusi cię do gleby. " - Rocky Balboa, wypowiedz postaci z filmu
kamilk870310 witaj na forum.
U mamy stwierdzono zmiany we wnęce wątroby i pęcherzyku żółciowym (TU - tumor, guz) o nieokreślonym charakterze. Badanie histopatologiczne wycinka pobranego w gastroskopii zapewne przyniesie więcej wiadomości o charakterze guza. Wtedy też lekarze będą mogli wyznaczyć linię leczenia.
kamilk870310 napisał/a:
nie ma mowy o leczeniu operacyjnym i skierowała mamę do poradni chirurgii wątroby na Banacha w Warszawie i sugerowała chemioterapię.
Wydaje mi się że tu chyba musiałby się onkolog wypowiedzieć?
Jeżeli chodzi o szpitale to nie jestem z regionu więc nie wiem który byłby tu najwłaściwszy ale może jeszcze ktoś obeznany się wypowie.
Pozdrawiam serdecznie
_________________ Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
Obydwie placówki są bardzo dobre, więc chyba powinnaś wziąć pod uwagę, gdzie przyjmą Mamę szybciej. Choroba jest już zaawansowana i teraz bardzo liczy się czas. Pozdrawiam ciepło i życzę wszystkiego dobrego.
_________________ Mamuś- rak przewodów żółciowych, trzy tygodnie walki od diagnozy
Mamuś- kocham Cię
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum