witam,
jestem po wycięciu dużego MPNST g3 przestrzeni zaotrzewnowej, po 4 miesiącach nastąpiła wznowa, obecnie czekam na wyniki z TK, ale po konsultacji z profesorem Rutkowskim tracę nadzieję bo na dzień dzisiejszy proponuje mi on chemioterapię, a dopiero po EWENTUALNĄ operację. czy to oznacza, że nie ma dla mnie nadziei ? :(
ewew,
Witaj na forum.
Czy pierwsza operacja była doszczętna? Czy miałaś po niej naświetlania?
Z tego co szybko przejrzałam to mpnst wydaje się być wrażliwy na chemię przedoperacyjną ( epirubicyna i ifosfamid) - a to daje szansę na kolejny etap leczenia radykalnego.
Jak będziesz mogła to wklej swoje wyniki sprzed operacji i opis ostatniej tk.
Pozdrawiam bardzo serdecznie.
pierwsza operacja nie była radykalna, nie zastosowano naświetlań. Pomimo, że guz był ogromny, nie wykonano biopsji(lekarze byli przekoanani, że to neurofibroma). Do CO trafiłam po fakcie. Wizytę u Profesora będę mieć w poniedziałek, wtedy też będę miała wyniki tk i dowiem się na czym stoję. dotychczasowe badania wkleję jutro.
Kochana mój tato od 4 lat walczy z mięsakiem przestrzeni zaotrzewnowej. Miał operacje. W lipcu ubiegłego roku nastąpiła kolejna wznowa i od tamtej pory tato przyjmuje chemię. Rzeczywiście jeden guz całkowicie zniknął, drugi się zmniejszył, ale niestety w zeszłym tygodniu odebraliśmy TK i pojawiło się "coś" na jelicie cienkim. W tej chwili wysłaliśmy dr Rutkowskiemu płytę TK z opisem i czekamy co dalej... jedyne co mogę Ci poradzić to zaufaj lekarzowi ...
Witam ;-) trochę czasu mineło od mojego ostatniego posta tutaj, trochę sie u mnie pokomplikowało , po operacji ratującej i 6 chemiach pooperacyjnych mam nieoperacyjny przerzut w miednicy. Po swietach zaczęlam chemioterapię doksorubicyna + ifosfamid, niestety po dwóch dniach wlewów kontrolne badania krwi wykazały CRP na poziomie 140 i prokalcytonine 40. Wszystkie posiewy wyszły ujemne, również pozostałe parametry krwi były w normie. Od czego mogło wybić tak parametry zapalne ?
ewew,
A pozostałe wyniki badań? Potas, kwas moczowy, kreatynina?
_________________ "Zobaczyć świat w ziarenku piasku, Niebiosa w jednym kwiecie z lasu. W ściśniętej dłoni zamknąć bezmiar, W godzinie - nieskończoność czasu." - William Blake -
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum