GosiaP77,
Niestety ale musisz się wziąć w garść bo Twoja siła będzie teraz mamy siłą do dalszej walki.
GosiaP77 napisał/a: |
Proszę pomóżcie co mam teraz robić |
Macie już diagnozę, czyli szybko do onkologa i On ustali dalszy plan leczenia.
lekarz powiedział ze mamy się udać do poradni onkologicznej - |
Tutaj niech najlepiej podpowiedzą osoby, które się leczą w tych rejonach ale macie dobre w Warszawie Centrum Onkologii i może lepiej tam się udać a nie do poradni, trzeba zawsze wybierać jak najlepsze ośrodki do leczenia, poczekaj na rady osób z tych rejonów kraju.
Tutaj masz informacje jak leczy się obecnie raka niedrobnokomórkowego płuc od str. 81, poczytaj i jeśli będziesz miała konkretne pytania, to pytaj
http://www.onkologia.zale...%20oplucnej.pdf
Mama jeszcze o niczym nie wie. Nie wiem jak mam jej to powiedzieć, kiedy ja sama nie umiem tego ogarnąć |
Ty ogarniesz bo musisz, będziesz miała tyle spraw do ogarnięcia, tyle załatwiań, pomaganie mamie, non stop jakieś działania, że będziesz musiała zebrać siły i działać. Co do mamy to ja akurat jestem zwolenniczką prawdy czyli według mnie mama musi poznać prawdę, zresztą nie da się jej ukryć skoro mama będzie korzystała z onkologii, będzie leczenie, chemioterapia więc sama mama zrozumie, że ma raka, z Twoich ust może to być łagodniej powiedziane i jednocześnie zapewnisz mamę, że będziesz Jej towarzyszyła podczas leczenia, będziesz obecna i zrobisz wszystko żeby pomóc.
Wstaw proszę wynik histopatologiczny w całości, może wynik TK płuc będzie wtedy bardziej czytelny obraz choroby.
pozdrawiam i witam na forum.