Witam :( Chciałabym zadać pewne pytanie :( Przed chwilą dowiedziałam się że mój dziadek ma raka głowy . Nie bardzo rozumiem co to znaczy :( To znaczy że ma raka mózgu ? . . Ma powyżej 80 lal. Czy da się to jakoś wyleczyć . . I ile ewentualnie czasu mu pozostało na tym świecie ?? <załamana>
Wiesz, myślę, że powinnaś po prostu zapytać rodziców lub kogoś, kto jest/był z dziadkiem w trakcie procesu diagnozowania i ma więcej informacji na ten temat.
Nic nie piszesz o chorobie dziadka, nie mamy żadnych wyników badań etc., więc nie bardzo możemy pomóc.
Rak głowy i szyi (head and neck cancer) terminem tym określany jest złośliwy nowotwór nabłonkowy górnych dróg oddechowych i górnego odcinka przewodu pokarmowego czyli np rak języka, gardła, dna jamy ustnej, jamy nosowej, zatok, krtani czy gardła dolnego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum