Torbiel Nabotha i wywinięcie epidermizujące szyjki macicy
Witam. Jestem na forum po raz pierwsze. Również niedawno odebrałam wynik i bardzo proszę o jego interpretację: Ectropion epidermisatum et ovula Nabothi colli uteri. Dodam, że jestem po zabiegu. Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
Nie wydaje mi się to czymś na miarę "alarmu onkologicznego", ale na pewno zasięgnąłbym opinii lekarza co do dalszego postępowania: obserwacji, diagnostyki, ewentualnie również leczenia.
Tym bardziej, że wspominasz coś o zabiegu, o którym tutaj nie piszesz bardziej szczegółowo.
Dotyczył usunięcia macicy / przydatków ? Z jakiego powodu ?
Twój lekarz dysponując taką wiedzą będzie mógł (i powinien) udzielić Ci bardziej wyczerpujących i miarodajnych wskazówek.
_________________ Solve calceamentum de pedibus tuis: locus enim, in quo stas, terra sancta est [Ex: 3, 5]
Dziękuję za odpowiedź. Mój zabieg polegał na korekcie szyjki macicy, dokładnie miałam elektrokonizacje. Moja szyjka była "zdeformowana" stąd ten zabieg. Byłam u lekarza, który przepisał mi globulki i kazał przyjść za 4 tyg na kontrolę. Powiedział, ze nie mam obawiac sie wynikiem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum