Witam. Pojawiałam się tu pokierowana przez życzliwą mi osobę.
Piszę o chorobie mojego taty.
W wyniku przeprowadzonego badania rezonansem u taty stwierdzono raka nerki.
Chirurg dal skierowanie na operację i .... to tyle.
Jednak szpital, w którym tata ma wyznaczony termin operacji to szpital bez oddziału onkologii.
Uważam, że tata powinien trafić do innego ośrodka.
I tu pytanie - prośba o pokierowanie nas.
Nie mam w tym zakresie wiedzy a czas działa na niekorzyść.
Męczy mnie także jeszcze pytanie czy istnieją markery nowotworowe w kierunku nerki? Czy takie badanie warto zrobić?
Temat jest dla mnie b. świeży. Nie ogarniam go jeszcze. Pomożecie mi?
[ Dodano: 2012-05-06, 21:44 ]
Przepraszam za literówki w tekście powyżej. Nie wiem jak edytować post aby je poprawić.
Generalnie nefrektomia jest zabiegiem, który można wykonać wszędzie, niekiedy w rejonie czy w mniejszym szpitalu przy lepszej opiece niż w oddziale klinicznym a dokładnie takim samym znaczeniu terapeutycznym. Do onkologa zawsze można się zapisać gdzieś indziej, w tym przypadku takie nazwisko jak prof. Szczylik oraz taka nazwa jak CO-I w Warszawie powinny być rozważane jako pierwsze.
Pozdrawiam
_________________ www.rjforum.pl - Nowotwór jądra to nie wyrok! Masz wątpliwości? Dowiedz się więcej!
Męczy mnie także jeszcze pytanie czy istnieją markery nowotworowe w kierunku nerki? Czy takie badanie warto zrobić?
W przypadku większości nowotworów samodzielna ocena wartości markerów w oderwaniu od innych badań nie jest precyzyjną metodą diagnostyczną, dotyczy to także raka nerki.
Aby powiedzieć cokolwiek więcej musisz przedstawić więcej informacji - zobacz ten post.
_________________ Solve calceamentum de pedibus tuis: locus enim, in quo stas, terra sancta est [Ex: 3, 5]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum