Autor |
Wiadomość |
Temat: Czerniak Clark III breslow 1,0 mm przerzuty po 5,5 roku :( |
Aleksandra_A
Odpowiedzi: 91
Wyświetleń: 42979
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2018-11-25, 18:50 Temat: Czerniak Clark III breslow 1,0 mm przerzuty po 5,5 roku :( |
Marcelina dziękuję
Zobaczymy jutro co powie profesor |
Aleksandra_A
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2018-11-21, 22:33 Temat: Czerniak Clark III breslow 1,0 mm przerzuty po 5,5 roku :( |
Dziękuję!!!
No właśnie wniosków tym razem brak. Od prawie 4 lat zawsze był wniosek - stabilizacja.
Zobaczymy czy dr R. Zdecyduje się jakoś to sprawdzić. Na szczęście wizyta już w pon. |
Aleksandra_A
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2018-11-21, 11:44 Temat: Czerniak Clark III breslow 1,0 mm przerzuty po 5,5 roku :( |
Moi Drodzy trochę mnie tutaj nie było bo u nas było pięknie.
Wyniki stabilne nic się nie działo.
Niestety tomografia która oderbalismy budzi wątpliwość.... Wgrywam ten fragment. Ciut powiększone weźmy no i guzki w okolicach wątroby.
Oczywiście Odrazu przerazilam się, że te guzki mogą być przerzutowe.
Bardzo proszę o pomoc osób które miały podejrzenie przerzutow na wątrobę. Jak one wyglądają? Jakie było dalsze postępowanie?
Jesteśmy pod opieką dr R. W poniedziałek mama na wizytę. Ale szukam już wsparcia. Czy to mogą być guzki zwyrodnieniowe? Dodam że mama ma też cukrzycę.... Może to od insuliny. Sama nie wiem....
Bardzo proszę o opinie co to może być.
[ Dodano: 2018-11-21, 11:47 ]
Załączam ten fragment tk
|
Aleksandra_A
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2015-05-17, 20:43 Temat: Czerniak Clark III breslow 1,0 mm przerzuty po 5,5 roku :( |
i słusznie! to mało inwazyje badania i nigdy nie zaszkodzą
Trzymaj sie Ciepło Myszko |
Aleksandra_A
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2015-05-17, 10:45 Temat: Czerniak Clark III breslow 1,0 mm przerzuty po 5,5 roku :( |
witaj Myszko, u nas od badań do badań .
Ostatnie badania po operacji były optymistyczne dlatego każdy dzień miedzy badaniami czynimy wolnym od choroby i staramy sie nie myśleć o tym.
MIłego dnia Myszko bardzo sie ciesze ze u Ciebie spokojniej |
Aleksandra_A
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2015-02-11, 00:09 Temat: Czerniak Clark III breslow 1,0 mm przerzuty po 5,5 roku :( |
Dziekuję Monika
Mocno Ci kibicuje!
pozdr
Ola |
Aleksandra_A
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2015-02-09, 20:16 Temat: Czerniak Clark III breslow 1,0 mm przerzuty po 5,5 roku :( |
Czesc
U nas dobrze, niedługo kolejne badania kontrolne i kolejny strach.
Ale dzis jest dobrze i każdy taki dzień spokoju jest cenny i piękny |
Aleksandra_A
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2014-12-08, 09:35 Temat: Czerniak Clark III breslow 1,0 mm przerzuty po 5,5 roku :( |
Dziękuję Myszko !
Spokojnego tygodnia Kochani |
Aleksandra_A
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2014-12-07, 21:30 Temat: Czerniak Clark III breslow 1,0 mm przerzuty po 5,5 roku :( |
Wynik mamy dobry!
Brak nowych zmian, i czekamy na koleiną tomografie za 4 mc...
Chciałabym napisać, że spokojnie... niestety tak nie jest ale cieszymy sie chwilą obecną i nie myślimy o chorobie dopóki nie trzeba
Pozdrawiam
Ola |
Aleksandra_A
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2014-11-28, 20:50 Temat: Czerniak Clark III breslow 1,0 mm przerzuty po 5,5 roku :( |
Juz była. .. w poniedziałek wyniki ,we wtorek wizyta u lekarza.
Tak bardzo byśmy chcieli, żeby było dobrze i mama mogła od tego wszystkiego chwile odpocząć. .. do następnej kontroli...
Trzymajcie proszę kciuki. |
Aleksandra_A
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2014-11-17, 23:16 Temat: Czerniak Clark III breslow 1,0 mm przerzuty po 5,5 roku :( |
dziękuję Marjanno
Prowadzę, ale mną sie na razie nie przejmuję....
Zbliża się tomografia mojej mamy i jestem przerażona... bardzo bym chciała oby nie było gorzej.....
Nigdy nie zrozumiem dlaczego niektórych ludzi dotyka tak los ( jak wszystkich z tego forum :( )
Myślę optymistycznie i mocno trzymam za Wszystkich kciuki! |
Aleksandra_A
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2014-11-07, 23:28 Temat: Czerniak Clark III breslow 1,0 mm przerzuty po 5,5 roku :( |
Ależ my to wiemy.
Merytorycznych odpowiedzi za dużo się niestety nie doczekuje. ... :(
Mój wątek nie jest teraz na tyle ważny żeby zakładać nowy wątek.
W kciukowym pewnie pisała bym ja sama....
Ale rozumiem regulamin. Postaram się nie pisać juz o sobie. |
Aleksandra_A
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2014-11-07, 21:29 Temat: Czerniak Clark III breslow 1,0 mm przerzuty po 5,5 roku :( |
a i choroba podobno potrafi się zatrzymać! więc trzeba myśleć optymistycznie!
Daj koniecznie znać co u Mamy, mocno mocno wierzę, że bedzie dobrze |
Aleksandra_A
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2014-11-07, 20:54 Temat: Czerniak Clark III breslow 1,0 mm przerzuty po 5,5 roku :( |
ja niestety na studiach korzystałam z solarium( kiedys nawet sie tam spaliłam :()... na wakacjach w szczycie sezonu gdzieś na południu mogłam leżeć na słońcu cały dzień z filtrem max 20...
Mam praktycznie białą skórę i w ogole sie nie opalam! czy to normalne ?
po 2 tygodniach w Takim np Egipcie błam lekko brzoskwiniowa....
Dziwne to wszystko, ale co komu pisane to go nie minie :(
Gdyby co chciałbym tylko szybko wykryć tą zmianę... ale to też jak widać jest trudne :(
A moja mama ma inną karnacje i nigdy sie nie opalała i jak to wszystko wyjaśnić ?
Myślę, że powinno być więcej informacji na temat tego skąd sie bierze czerniak. Przy nowych wykryciach nie pytają o historie pacjenta, a takich informacji brakuje :( |
Aleksandra_A
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2014-11-07, 19:58 Temat: Czerniak Clark III breslow 1,0 mm przerzuty po 5,5 roku :( |
DulceAmargo a szukałyście u dentysty lub okulisty ?
Jaki Twoja mama ma właściwie typ ?
O dziedziczeniu nie dużo sie dowiedziałam. Poza tym, że za genetyka to 20% szans... tak zrozumiałam.
Ja tez mam mase pieprzyków, ale moja mama nie miała żadnego! ja mam karnacje po Tacie.
[ Dodano: 2014-11-07, 20:14 ]
http://www.genomed.pl/ind...postac-rodzinna
zastanawiałam się też nad tym... pytanie tylko co to zmieni? dlatego nie wiem czy bede sie decydować.... |
|