1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Interpretacja wyniku |
Anelia
Odpowiedzi: 76
Wyświetleń: 17893
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-09-05, 17:39 Temat: Interpretacja wyniku |
Milena Nowak, co u Ciebie ? Jak się trzymasz ? |
Anelia
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-08-31, 08:07 Temat: Interpretacja wyniku |
Milena bardzo, BARDZO mi przykro
Niestety w życiu są i takie właśnie bolesne chwile, nad którymi nie możemy zapanować, które są nieuniknione, niesprawiedliwe, kiedy nie możemy nic zrobić, kiedy odprowadzamy Swoich bliskich do tej granicy i nie dalej, dalej idą sami
Niestety Nasze życie jest tak pisane Są chwile radosne i chwile rozpaczy. Każdy musi przez to przejść.
Ty byłaś z dziadziusiem do końca, z własnego doświadczenia wiem, jak to boli i boleć będzie ale byłaś przy Nim otaczając go ciepłem , pomocą , obecnością. Teraz dziadek będzie blisko Ciebie i choć może nie zobaczysz dziadka to życzę Ci abyś mogła poczuć Jego obecność.
Kochana wiem jak może Ci być smutno, jak boli.
Zadne słowa nie są w stanie ukoić tego bólu. Nie ma na to lekarstwa.
Jeżeli będziesz chciała popisać, popłakać po prostu pisz. Mnie też boli po stracie taty ale może w milczeniu wylejemy łzy.....
Wieczny Odpoczynek racz zmarłemu dać Panie a światłość wiekuista niechaj mu świeci ...
|
Anelia
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-08-30, 17:05 Temat: Interpretacja wyniku |
Milena Nowak, dobrze, że nie jesteś sama, że masz pomoc i że brat postanowił wrócić, zapewne nie mógłby się skupić na Swoich obowiązkach tam wiedząc w jakim stanie jest dziadek!
Twój dziadek ma silny organizm, wlaczy już tak długo bez jedzenia i picia.
Przykro mi jednak, że nie macie kontaktu z dziadkiem, doskonale potrafię sobie wyobrazić co czujecie. Mój tatko w dzień kiedy odszedł spał praktycznie cały dzień- serce mi pękało wiedząc,że nie może się wybudzić, że nie możemy porozmawiać, że nie może się napić czy zjeść ...
Milena Nowak, BARDZO mi przykro, przytulam Cię do serduszka! |
Anelia
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-08-22, 20:07 Temat: Interpretacja wyniku |
Milena Nowak napisał/a: | Czy to znaczy,że niewiele czasu nam zostało? |
Trudno odpowiedzieć na to pytanie jednoznacznie.
Milena Nowak napisał/a: | .Z Dziadziusiem dzisiaj nie ma kontaktu w ogóle,jak Go budziłam,to nawet oczek nie otwiera |
Milena Nowak napisał/a: | Nie wziął leków,śpi non stop, |
...niestety to nie wróży dobrze. Przykro mi ale i u Nas tak było w ostatni dzień.
Budziałam tatkę aby podać leki ale się nie wybudzał , dosłownie co 5 minut starałam się tatę obudzić- nie otwierał oczu ... po prostu czułam, że natchodzi ten moment ... chciałabym Ci coś bardziej optymistycznego napisać jednak nie potrafię. Łzy leją się kiedy czytam co się dzieje u Was, ponieważ przypominam sobie Nasz ostatni dzień
Kochana Milena Nowak, trzymam kciuki aby dziadziuś nie cierpiał i abyście mieli jeszcze troszkę czasu! |
Anelia
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-08-17, 11:36 Temat: Interpretacja wyniku |
Milena Nowak, co tam u Was ?
Przestałaś pisać i martwi mnie ta cisza |
Anelia
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-08-11, 20:04 Temat: Interpretacja wyniku |
Milena Nowak, modlę się o to aby dziadziuś pobył z Wami jeszcze długo i aby nie cierpiał.
Doskonale wiem jak boli, jak się możesz czuć.
Dobrze, że dziadziuś ma około siebie taką dobrą duszyczkę jaką jesteś Ty!
Na pewno jest z Ciebie bardzo dumny!
Kochana na bieżąco zerkam w Twój wątek, jeżeli tylko będziesz potrzebowała rozmowy lub czegokolwiek ... pisz!
Przytulam Cię do serduszka! |
Anelia
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-08-10, 20:16 Temat: Interpretacja wyniku |
Milena Nowak, kochana tak mi przykro czytając Twoje ostatnie wpisy. Czytam na bieżąco ale nie udzielam się w wypowiedziach, ponieważ nie czuję się jeszcze w pełni na siłach ale tym razem postanowałam, że jednak napiszę.
Pamiętam jak mój tatuś już ten ostatni dzień (to nie oznacza, że tak musi być u Was) miał takie ciśnienie a ja dosłownie co 10 minut (!!!) mierzyłam mimo iż ciśnienie za każdym razem było takie samo ja wciąż mierzyłam i mierzyłam nie wierząc w to co widzę, cały czas sobie powtarzałam , że najprawdopodobniej aparat się zepsuł. Nie dopuszczałam do siebie ani grama złych myśli!
Złość mnie ogarnia kiedy czytam, że pielęgniarka nie odbiera telefonu!
Podpisuję się również pod pytaniem Zebra: Zebra napisał/a: | Jesteś z dziadkiem sama? Jest z Wami jakaś rodzina? |
Kochana jak sytuacja u Was na daną chwilę?
Przytulam Cie mocno do serduszka, musisz być przygotowana na wszystko!
Myślami choć błądzę - jestem również przy Was! |
Anelia
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-08-04, 22:57 Temat: Interpretacja wyniku |
Milena Nowak, Milena Nowak napisał/a: | od ok 2-3 dni prawie w ogóle nie wstaje,ale zrywa się nagle i gdzieś chce iść,chociaż sam ledwo na nogach stoi,strasznie ma splątane myśli,oczka takie błędne, |
Przykro mi bardzo, że dziadziuś tak się czuje. Doskonale wiem jak boli potrzeć na tak cierpiącą osobę. Sama przeszłam to nie tak dawno temu a i zdanie które zacytawałam z Twojego opisu bardzo przypominają mi Nasz końcowy etap- przykro mi to przyznać
Mój tatuś też przestał chodzić, tylko leżał a ostatnie dni tylko spał ale pamiętam , też że chciał wstawać mimo iż nie mógł nawet na siedząco się utrzymać. Dzień przed tym jak odszedł chciał abyśmy go ubrały (a było już nawet pózno, około 1 w nocy) i chiał jechać do Swojej drugiej córki
Poczytaj sobie link, który podała ela1, jest tam wiele oznak na które musisz być "przygotowana".
Bardzo mi przykro ale pamiętaj- dziadziuś jeszcze jest wśród Was, musisz wierzyć i być tak jak do tej pory blisko. |
Anelia
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-03-25, 19:11 Temat: Interpretacja wyniku |
Milena Nowak, Witaj (niestety) i Ty na tym forum. Jak już zauważyłaś jest tu wiele osób,które wyjaśnią Twoje wątpliwości. Ja niestety nie jestem osobą ,która może to zrobić ale trzymam za Was kciuki. Życzę Wam z całęgo serca dużo siły i aby sytuacja choć troszkę się poprawiła. Z tego co wyczytałam dziadek mimo bólu ma jakieś plany na przyszłość i to jest ważne! Co do tego,że dziadek o chorobie jeszcze nic nie wie, to nie wiem jak mogę pomóc, JEDNAK chory powinnien chociaż jakąś część wiedzieć aby podjął się leczenia, medycyna z pewnością będzie chciała pomóc dziadkowi a nie zaszkodzić, ważne jest abyś poinformowała dziadka w odpowiedni sposób , hmmm ale jaki ? Na to pytanie możesz sama sobie odpowiedzieć,bo tylko Ty najlepiej znasz Swojego dziadka..... Wiele osób na forum informuje Swoich bliskich stopniowo mówiąc,że jest to np. jakiś guz ,z czasem mówią o nowotworze.... Guz, jakby na to nie patrzeć nie brzmi tak zle jak słowo nowotwór czy rak. Z pewnością będziesz umiała porozmawiać z dziadkiem tak aby się nie załamał. A więc jak już wyżej napisałam trzymam kciuki! Powodzenia! |
|
|