Autor |
Wiadomość |
Temat: problem z prezentem |
Anelia
Odpowiedzi: 111
Wyświetleń: 43213
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2011-12-22, 23:29 Temat: problem z prezentem |
iwka3219, |
Anelia
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2011-12-22, 21:32 Temat: problem z prezentem |
Oczywiście, że ja Aż tak leniwa to ja nie jestem
Chociaż moja połówka często mnie wyręcza w "kuchennych rewolucjach" |
Anelia
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2011-12-22, 21:24 Temat: problem z prezentem |
Finlandia napisał/a: | Takie prezenty toleruję od mamy, jako jej sposób na przekazywanie mi gospodarstwa domowego. |
dokładnie tak jest i ja też podobnie myślę w takich sytuacjach, od mamy czy siostry taki prezent zupełnie inaczej "wygląda"...
Choć czasami myślę też inaczej tzn. od jakiegoś czasu chłopak planuje kupić mi zmywarkę (czas pokaże kiedy) i wiecie co ? Wcale a wcale nie kręcę nosem i nie jestem zła na taki prezent gospodarstwa domowego nawet jeżeli miałby to kupić chłopak.
A jak wszedł na taki pomysł, otóż coraz częściej zdarzało mi się "wymykać" z domu a naczynia zostawiałam (niby nie chcący, bo niby zapominałam w pośpiechu) nie umyte Po chwili pisałam mu sms typu "kochanie, zapomniałam o naczyniach, czy mógłbyśśśśśś albo bywało, że CZASAMI sam się domyślił ... po kilku takich sms-ach wpadł na pomysł kupna zmywarki. |
Anelia
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2011-12-22, 20:00 Temat: problem z prezentem |
Gazda napisał/a: | Nie ma to jak praktyczne prezenty. Teraz będziesz mogła mu podawać cieplutki chlebek jak do Ciebie przyjedzie... |
Praktyczne, praktyczne nie ma co od momentu kiedy dostałam prezent, to ON upiekł mi już dwa razy cieplutki, chrupiący chlebek ...bo ja jak na razie ograniczyłam się tylko do czytania instrukcji obsługi i konsumpcji wypieku
[ Dodano: 2011-12-22, 20:05 ]
Bo ja te praktyczne urządzenia rozumiem tak: skoro kupił taki prezent to niech będzie ciąg dalszy uszczęśliwiania . Czyli jak kupił i sprawił mi radość to musi też zademonstrować i coś upiec, no bo samo się nie upiecze
Facet jak kupuje żonie/ dziewczynie żelazko to ona chcąc czy chcąc musi mu prasować ciuszki, no nie ? |
Anelia
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2011-12-22, 18:11 Temat: problem z prezentem |
Ja właśnie zostałam "zmuszona" do palenia przez jakiś czas e-papierosa, ponieważ dziś z powodu bólu byłam zmuszona odwiedzić dentystę i usunąć ząb, po czym poinformował mnie oczywiście o nie piciu nic gorącego przez kilka godzin,o nie jedzeniu przez kilka godzin i o nie paleniu PRZEZ KILKADNI Oczywiście powiedziałam "p.doktorze jak to? ostatnio po 24/h mogłam zapalić a teraz kilka dni ?" a on uśmiechnął się i powiedział "najwcześniej w niedzielę rano" Wydaje mi się, że to był żart ale cóż spróbuję nie palić
Co prawda e-papieros nie w pełni zastępuje mi zwykłego ale jak na razie jakoś daję radę. Minęła 8 godzina a ja nie zapaliłam. Ostatnio wytrzymałam 24 godziny ale zapomniałam, że mam "zamiennik fajki" czyli właśnie e-papieros ...i po 24 g nie wytrzymałam i zapaliłam.
A co do prezentów to chłopakowi kupiłam szal i telefon (który bardzo chciał mieć) - prezent już otrzymał, ponieważ święta spędzamy daleko od siebie ale z prezentu jest bardzo zadowolony
Od Niego dostałam wypiekacz do chleba, także udany prezent. Choć zdecydowanie zamiast prezentu wolałabym mieć Jego około siebie |
Anelia
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2011-12-21, 20:54 Temat: problem z prezentem |
harpiatoja napisał/a: | Ale przecież to nie dymi, to co się wdycha? |
Dymi się i wdycha się też "coś tam" ale to nie jest szkodliwe. Jak już wspomniałam są różne smaki tzn jedne e-papierosy są silniejsze tzn czuć, że coś się pali a inne są takie "byle co" niby pojawia się dym ale nie czuć , że się coś wciąga. Dlatego też uważam , że ten droższy jest lepszy. Czuć , że się coś pali, pojawia się więcej dymu a dla nałogowego palacza to ważne.
Kardzidże czyli końcówki e-papierosa po jakimś czasie są do wymiany (ponieważ są zużyte i nie ma tego dymu) ale przeważnie przy pierwszym zakupie jest kilka kardidży w komplecie. Taki papieros w komplecie posiada ładowarkę. Można też dokupić różne olejki zapachowe czy smakowe.
Ten e-papieros kupiłam przez internet. Tani ale nie polecam kupna przez internet. W sklepie dokładnie doradzają co i jak i tak też było przy tym droższym. Może uda mi się zrobić fotkę tego papierosa i wrzucę na stronkę
[ Dodano: 2011-12-21, 20:56 ]
harpiatoja napisał/a: | przepraszam, nigdy nie paliłam-stąd te pytania "blondynki" ) |
Pytaj ja na początku też NIC na ten temat nie wiedziałam. Nie wiedziałam nawet o co pytać. |
Anelia
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2011-12-21, 20:12 Temat: problem z prezentem |
harpiatoja, pali się jak zwykłego papierosa ma inny smak i jest cięższy od normalnego papierosa. Ceny są przeróżne. |
Anelia
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2011-12-21, 19:52 Temat: problem z prezentem |
harpiatoja,pytanie nie było kierowane do mnie ale odpowiem jak to u mnie było.
Ja kiedyś kupiłam najzwyklejszego e-papierosa. Kosztował około hmm 50 złoty jak się nie mylę. Ale był to kiepski zakup Bardzo kiepski.
Po jakimś czasie kupiłam innego e-papierosa. Zdecydowanie lepszy. Kosztował około 180 złoty. |
Anelia
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2011-12-19, 11:59 Temat: problem z prezentem |
iwka3219 napisał/a: | Aaa juz widze tego kapcia lecacego w strone tego wybranego PANA
|
[ Dodano: 2011-12-19, 12:00 ]
Iwka ale się uśmiałam |
Anelia
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2011-12-18, 00:19 Temat: problem z prezentem |
iwka3219 napisał/a: | Kup szeroka, dluga i gruba czerwona tasme z atlasu i w wieczor Wigilii zawiaz na sobie wienczac dzielo, piekna wielka kokarda ... i spraw mu piekny, namietny prezent swiateczny |
Dobre
iwka3219, Ty to masz pomysły Przyznaj się , ale tak szczerze zaskoczyłaś już jakiegoś Swojego partnera takim prezentem ?
[ Dodano: 2011-12-18, 00:20 ]
Viola, Ty to masz głowę do wymyślania prezentów
[ Dodano: 2011-12-18, 00:38 ]
A swoją drogą to ja też (jak większość) mam problem z doborem odpowiedniego prezentu ...myślę, myślę i nic wymyślić nie mogę. Gdyby to było taki łatwe
Limit pomysłów został hmmm jakby to powiedzieć wyczerpany
Największy problem mam ze swoim przyjacielem. Czasami wydaje mi się, że troszkę go za bardzo rozpieszczałam dlatego teraz mam problem z doborem odpowiedniego prezentu.
Jednego roku kupiłam mu taki super łańcuszek a raczej "łańcuch" złoty, który do dziś każdy podziwia. Innego roku dokupiłam branzoletkę, też jedyna w swoim rodzaju. Kolejnym razem (wyjątkowy!) zegarek i jak co roku był to trafiony prezent ...w kolejnych latach magnetofon do auta, nawigację do auta, pózniej telefon i właśnie już przy kupnie kiedy kupowałam telefon zaczął pojawiać się problem.... co dalej ? KONIEC pomysłów pustka w głowie
[ Dodano: 2011-12-18, 00:41 ]
a i jeszcze jednego roku kupiłam mu sprzęt do ćwiczeń, taką ławkę do robienia brzuszków, podnoszenia ciężarków.
[ Dodano: 2011-12-18, 00:50 ]
A jeżeli miałabym coś podpowiedzieć (z obserwacji innych, którzy kupowali prezenty) to moja siostra zeszłego roku kupiła swojemu mężowi, (który ogólnie większość czasu spędza przed komputerem) pokrowiec na siedzenie z funkcją masażu
Ja od siostry jednego roku dostałam elektroniczną, cyfrową ramkę do zdjęć też polecam jako prezent. |
|