1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Test płynem Lugola jodonegatywny |
Aniaha
Odpowiedzi: 58
Wyświetleń: 22792
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2013-03-14, 00:16 Temat: Test płynem Lugola jodonegatywny |
mufaso83 napisał/a: | CIN3 w kanale szyjki macicy nic nie ma na szczęście |
? |
Aniaha
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2013-03-01, 22:01 Temat: Test płynem Lugola jodonegatywny |
mufaso83,
Wybudzenia śródoperacyjne zdarzają się wcale nie tak rzadko. Wśród moich znajomych funkcjonuje anegdota - budzi się! Budzi się! - to koleżanka zapamiętała ze swojej operacji.
Ja miałam pobierane wycinki z szyjki macicy chyba bez znieczulenia; nie pamiętam dokładnie czy lekarka podala coś domiejscowo czy powiedziała, że szyjka macicy nie jest unerwiona, w każdym razie poza bólem kregosłupa spowodowanym niewygodną pozycją, nie czułam dosłownie nic. Wszystko odbyło się podczas wizyty ginekologicznej.
Bez względu na to, jaki będzie ciąg dalszy Twojej historii, a życzę Ci, by leczenie nie było potrzebne, powinnaś w jakiś sposób uporać się ze swoim strachem, a szukanie informacji na własną rękę w internecie raczej Ci w tym nie pomoże. Ponieważ jest to problem dość nietypowy, nie liczyłabym na pomoc podczas standardowej wizyty przy okazji konsultacji ginekologicznej; na Twoim miejscu umówiłabym się prywatnie uprzedzając wcześniej, co jest przedmiotem wizyty. |
Aniaha
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2013-02-07, 19:25 Temat: Test płynem Lugola jodonegatywny |
mufaso83,
Jedyne, co przychodzi mi do głowy, to pogratulowanie Ci dociekliwej lekarki i wyrażenie życzenia, by wszystkie kobiety były badane równie drobiazgowo.
Nie zadręczaj się analizowaniem. Zrób zlecone badania, odbierz wyniki, wklej je i dopiero wtedy będziemy się martwić , albo i nie |
Aniaha
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2013-02-01, 19:58 Temat: Test płynem Lugola jodonegatywny |
mufaso83 napisał/a: | Mam jeszcze jedno nurtujące mnie pytanie. W związku z tym, że już kiedyś miałam problem z cytologią, do ginekologa chodzę minimum 2 razy w roku. |
i właśnie dlatego należy wykonywać zalecane wizyty kontrolne, aby (jeśli już cos dzieje się niedobrego) uchwycić chorobę we wczesnym stadium zaawansowania pozwalającym na całkowite wyleczenie lub nawet uniknięcie inwazyjnego i obciążającego leczenia.
Nie zadręczaj się, poczekaj na wyniki cytologii i wtedy wklej je także z podstawowymi danymi jak wiek (kolposkopia jodonegatywna wychodzi zwykle u kobiet po menopauzie, które nie stosują HTZ). |
|
|