1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak cewki moczowej z przerzutami |
AnneJulie
Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 9256
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2010-05-27, 18:32 Temat: Rak cewki moczowej z przerzutami |
Byłam się spytać lekarza czy można szybciej samą chemie, jednak lekarz powiedział, żę lepsze efekty są jak chemio i radioterapia jest stosowana razem jednocześnie, to prawda?? |
AnneJulie
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2010-05-24, 14:41 Temat: Rak cewki moczowej z przerzutami |
Mama miała mieć zaczętą chemio i radioterapie w środę dziś onkolog jej mówi ze musi byc ponowna tomografia najpierw (mama robila 2 tyg temu tomografie) i ona bd 2 czerwca i leczenie zaczna 7 czerwca<wow> ale się wkurzyłam,...;/
[ Komentarz dodany przez: madziorek: 2010-05-24, 16:00 ]
AnneJulie rozumiem emocje, część postu pozwoliłam sobie ukryć, obie wiemy dlaczego. Za złamanie zasad upominam ustnie, przeczytaj w końcu regulamin forum.Pozdrawiam M.
[ Dodano: 2010-05-24, 16:14 ]
ok przeczytałam, przepraszam:)
Jednak nie mam pojęcia co robić dalej, czy namawiać Mamę by chodziła jeszcze po innych CO czy czekać do tego 2 czerwca, już mnie szlag trafia bo Mama chodzi od grudnia po lekarzach i każdy ją odsyła od Annasza do Kajfasza i nikt jej nei chce ani operować ani leczyć ...
Boję się jak cholera bo pare lat temu moja CIocia(siostra MAMy) majac 39 lat umarła na raka jelit bo chodziła rok po lekarzach i też nikt jej nie chciał leczyć |
AnneJulie
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2010-05-20, 20:59 Temat: Rak cewki moczowej z przerzutami |
ehhhhh mama była u lekarza i odradził operację usuwania cewki, częsci pecherza wezłów chłonnych bo stwierdził, że jest to już za rozległe (ma raka płaskonabłonkowego) i musiałby jej usunąć całe krocze o_O
Zalecił radio i chemioterapie
Eh nie wiem czy to coś pomoże, nie mam pojęcia co dalej robić ;(
[ Dodano: 2010-05-20, 22:24 ]
Bardzo proszę o jakieś rady, zalecenia, pierwszy raz spotykam się z tą chorobą i nie mam zielonego pojęcia co robić.
W ogólę mama od stycznia odczuwa dziennie ból w okolicach cewki i nie umie wytrzymać dnia bez minimum 2 tabletek przeciwbólowych... |
AnneJulie
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2010-05-17, 18:38 Temat: spuchnięta noga |
Moja mama choruje na raka cewki moczowej, nie miała jeszcze operacji, ani chemo ani radioterapii.
Dziś nagle spuchła jej bardzo noga.
Czy to może być jakiś przerzut ??
[ Komentarz dodany przez: madziorek: 2010-05-17, 19:59 ]
AnneJulie zgodnie z regulaminem forum, pisz proszę o przypadku i dolegliwościach mamy w jednym-w swoim temacie.Pozdrawiam Admin |
AnneJulie
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2010-05-13, 00:36 Temat: Rak cewki moczowej z przerzutami |
Witam.
Moja mama ma nowotwór złośliwy cewki moczowej, duży guz .
Ma przerzuty na pęcherz moczowy i węzły chłonne.
Miał ją lekarz skierować na operację do szpitala,jednak trzEba by usunąć całą cewkę moczową, węzły chłonne, pęcherz moczowy, jelita i coś tam jeszcze,nei pamiętam już i lekarze u których była boją się podjąć tej operacji, ponieważ boją się, że nie przeżyją tego.
ZNajoma poleciłą mi dobrego lekarza , jednak on najszyciej prywatnie przyjąć by mógł ją i rozważać jej problem dopiero w przyszłą środę, to za późno, nie możemy tyle czekać.
Nie mam pojęcia co mam robić, do kogo zwrócić się gdzie iść'
Jestem z okolic Katowic |
|
|