Autor |
Wiadomość |
Temat: banialuka - komentarze |
owcaMarta
Odpowiedzi: 507
Wyświetleń: 120919
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2011-01-10, 10:02 Temat: banialuka - komentarze |
Marzenko PISZ PISZ.... nie zapeszysz a ucieszysz nasze serducha gdy będziesz pisała o dobrych wieściach
Życzę jak najwięcej dobrych chwil.
Pozdrowionka. |
gontcha
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2010-09-13, 23:16 Temat: banialuka - komentarze |
Katarzynka36 napisał/a: | I wcale nie muszę ich jeść, nawet nie przepadam, ale w lesie odzywa się u mnie instynkt łowczego i szukam, szukam w trasie by mieć jak najwięcej |
Najlepiej cały , duży koszyk podgrzybków i prawdziwków
A najbardziej lubię z tego wszystkiego (jak wrócę umęczona harcami po lesie) to, że jak zamknę tylko oczy to widzę i czuję ten las i te grzybki. |
gontcha
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2010-09-13, 22:52 Temat: banialuka - komentarze |
No - trzymam za słowo. To nic strasznego... |
gontcha
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2010-09-13, 22:43 Temat: banialuka - komentarze |
banialuka napisał/a: | o moja mamcia jest lepsza bo ona moze ich nie jesc ale musi je zbierac |
- szczerze przyznam, że z zupy i sosiku wybieram i mężowi oddaję ,tylko ten smak lubię. Zwłaszcza bożonarodzeniowej zupy z suszonych prawdziwków (bo w mojej rodzinie nie jemy barszczu tylko grzybową).
banialuka napisał/a: | nie byłam |
No - bo - przypilnuję baczniej być poszła.
Buziaki |
gontcha
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2010-09-13, 22:19 Temat: banialuka - komentarze |
banialuka napisał/a: | Mamcia wszystko robi sama a mało tego to opiekuje sie swoja 93 letnia mama bo mieszkaja same. |
Marzenko - Twoja Mama to super-woman
banialuka napisał/a: | Teraz dodatkowo ma zajecie i oderwanie od rzeczywistosci bo jeździ na grzyby a to jej żywioł normalnie, czuje sie w lesie jak ryba w wodzie uwielbia zbierac grzyby. |
Zbieranie grzybów, spacer po lesie - uwielbiam to również - choć zazwyczaj wychodzi mi to bokiem (spuchnięte obolałe nogi), ale i tak mnie ciągnie tam jak wilka. Co dzwiniejsze - jadam grzyby tylko suszone w zupie, lub sosiku
A jak Twoja zmiana skórna? Byłaś u medyka już?
Pozdrawiam ciepło |
madziorek
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2010-07-16, 22:17 Temat: banialuka - komentarze |
banialuka, Marzenko droga, jakbyś pisała o madziorku w pierwszej fazie depresji, jeden dzień na smutno, jeden na wesoło. Druga faza to więcej dni na smutno i potworne zmęczenie fizyczne. Trzecia faza zaczęła się tym, że nie chciało! mi się nic, wyjazd z mami do CO był dla mnie jak za karę, rozmowa z lekarzem -wysiłek ponad miarę. Po powrocie padłam i spałam całą dobę. W ostatniej fazie znalazła mnie koleżanka- leżałam w łóżku i nie mogłam wstać. Zwlokła mnie z wyra,(jak myłam zęby to płakałam z wysiłku, jedną skarpetkę zakładałam 15min.) i zabrała do psychiatry. Od tej pory jestem na lekach i czuje się ok. Nie ma euforii, ale mogę funkcjonować jak zawsze.
Marzenko obserwuj siebie i nie daj się, jeśli potrzebujesz pomocy- nie ma w tym nic złego.
PołowA populacji krajów rozwiniętych leczy ten problem
A koleżance wrzuć "c" na telefonie, niech szuka sensacji w gazetach lub w tv.
Buziaki dla Ciebie i mamy. |
madziorek
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2010-07-16, 15:24 Temat: banialuka - komentarze |
banialuka, przede wszystkim musisz się udać do lekarza, poproś o antydepresant nowej generacji SSRI: http://www.mp.pl/artykuly...F20827E83D3A069 mnie naprawdę bardzo pomogły. Polecam, bo homeopatia tu nie pomoże. |
gontcha
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2010-07-15, 22:29 Temat: banialuka - komentarze |
banialuka - trzymajcie się I mama i Ty! Czekam na wieści (oby jak najlepsze).
Pozdrawiam upalnie |
madziorek
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2010-07-14, 00:03 Temat: banialuka - komentarze |
Marzena wiesz, że ja zaciskam mocno kciuki, jeśli będziecie potrzebować pomocy -pisz
Buziaki M, |
gontcha
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2010-06-22, 15:16 Temat: banialuka - komentarze |
Marzena,
Trzymaj się dzielnie, przykro mi że wynik wyszedł jaki wyszedł ale tego sie juz nie zmieni i trzeba walczyć dalej. No i dbaj o siebie proszę
Ściskam mocno
[komentarz dodany przez: banialuka: 2010-06-22, 22:58]
A więc tak, nie dosć ze zostałam wyzwana od wieśniary to w dodatku nic konkretnego sie nie dowiedziałam ani nie załatwiłam Mamusia wczoraj dzwonila do lekarza i kazał jej wejść bez wyciagania karty i nie rejestrować sie. Jak zajechałyśmy to było 27 osób i wszyscy wchodzili wg numerków, a weszła dopiero 2 osoba. Mamusia weszła zapytac lekarza co ma robic to kazał wyciagnąć karte i czekać. Jak tu czekac z 3 letnim dzieckiem jak jedna osoba siedziała pół godziny. Płakać mi sie chciało, mały urwisował, mamusia sie denerwowała ze to tak długo trwa, ach szkoda gadac. W końcu okazało sie ze Pani z numerkiem 10 nie wchodzi, ze rezygnuje ze swojej kolejki więc zapytałam jej czy mamusia moze wejść na jej miejsce i sie zgodziła. Oczywiście obok siedziałą Pani której sie to strasznie nie podobało, nie interesowało jej ze przyjechaliśmy tyle kilometrów z małym dzieckiem które sie juz denerwuje (wyjechaliśmy po 8 rano a była już 12) bo stwierdziła ze to handel numerkami Jak w końcu udało mi sie wcisnać na ten numerek to wyzwała nas od wieśniar, ze ze wsi przyjechaliśmy i sie pchamy Mało tego po wejsciu do gabinetu okazało sie ze w rejestracji zgubili mamusi opis TK i lekarz nie wiedział co wyszło. Pani z rejestracji przyszła , przepraszała i w ogóle a my załamane ze nasze czekanie poszło na marne, ale jak wychodziłyśmy z gabinetu to znalazła ten opis i przyniosła.
(...)
Kurcze takie sytacje nie są na moje nerwy, ja za bardzo wybuchowa jestem
absenteeism jak tu zajrzysz to napsz mi prosze czy słyszałaś o doktorze Oczkowskim? Bo dostałam namiary na niego prywatnie i nie wiem gdzie on jest w Koperniku, czy na rozrostach czy w klinice chemioterapii i czy warto iść do niego (chodzi mi o opinie na jego temat) Jak orientujesz sie w tych sprawach to napisz mi proszę. A moze masz godnego polecenia lekarza z chemioterapii, nie musi byc z rozrostowych bo tego nam akurat w rejestracji nie polecała. Mówiła raczej zeby wybrac klinike chemioterapii (tez na II pietrze tylko wchodzi sie innymi schodami). Będę bardzo wdzieczna za namiary na dobrego lekarza onkologa z Łodzi. |
madziorek
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2010-06-21, 23:01 Temat: banialuka - komentarze |
[komentarz dodany przez: banialuka: 2010-06-21, 18:20]
Dziękuję Wam wszystkim i każdemu z osobna, póki co ledwo patrze na oczy bo jakos łzy nie chcą przestać płynać
DSS TOBIE DZIĘKUJĘ SZCZEGÓLNIE
Sama nie wiem jak to sie stało ze wyniki znikneły, chyba dlatego ze były na fotosiku.
(...)
Przepraszam ale nie potrafie nawet zrozumieć dobrze mam taki chaos w głowie ze nie wiem jak sie nazywam. Miałam taka wiare i nadzieje w sobie ze mimo iż znałam statystyki to nie dopuszczałam do siebie tej wersji
(...)
Przepraszam raz jeszcze za ten chaos ale nie chciałabym czegoś zaniedbać
-------------------------------------------
Marzenko zamurowało mnie, nie wiem co napisać ? co otrze Ci łzy?
Przytulam M.
a od jutra walczymy. |
madziorek
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2010-02-23, 20:39 Temat: banialuka - komentarze |
[komentarz dodany przez: banialuka: 2010-02-23, 17:12]
Witam
soja dzieciaki ok odpukać, choć nie wiem jak długo bo teraz tyle wirusów a od poniedziałku do szkoły bo koniec ferii wiec pewnie znowu sie zacznie
(...)
Wierze ze jeszcze długo bedzie dobrze a każdy dzień bez choroby jest dla mnie na wage złota.
Pozdrawiam wszystkich
----------------------------------------
banialuka, wierzę głęboko w to,że następne wyniki będą w porządku. Uściskaj Mamę i dzieciaczki, i.. nie wywołuj wilka z lasu
Buziole ogromne |
madziorek
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2010-01-15, 09:43 Temat: banialuka - komentarze |
[komentarz dodany przez: banialuka: 2010-01-15, 09:10]
Jakoś nie umiem sie cieszyć jak inni płacza dlatego tak krótko, dziekuję wszystkim którzy mnie wspierali i trzymali kciuki i służe swoimi kciukami w razie potrzeby
-------------------------------------------
banialuka, uff najważniejsze, że czysto , ucałuj Mamunie, że była dzielna.
odnośnie radości mam to samo...za dużo cierpienia wokół, przeraża mnie to wszystko. |
madziorek
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2010-01-13, 18:56 Temat: banialuka - komentarze |
Skarbie, wiem jakie to przytłaczające- bezsensowny pobyt w szpitalu, ale... Twoja Mamusia denerwowałaby się wszędzie gdzie by aktualnie przebywała- taka prawda. Może jutro ruszą ich wyrzuty sumienia i zrobią badanie. Tekst "nos rozwalać" chyba przekaże torakochirurgowi Mami jako ciekawostkę zawodową, bo on jak usłyszał że w szpitalu robili przez usta to współczuł Mami.
Kotek byle wynik był ok. Twoja Mamusia już tyle przeszła, że na pewno da rade temu badaniu a po niedzieli będzie to tylko niemiłe wspomnienie.
Tego Wam życzę M. |
madziorek
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2010-01-13, 08:25 Temat: banialuka - komentarze |
kciuki zaciśnięte będzie ok |
|