Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak jasnokomórkowy nerki z przerzutami do trzustki |
As
Odpowiedzi: 134
Wyświetleń: 68122
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2013-05-27, 09:26 Temat: Rak jasnokomórkowy nerki z przerzutami do trzustki |
Odpoczywaj w pokoju Ewciu |
As
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2012-09-27, 14:32 Temat: Rak jasnokomórkowy nerki z przerzutami do trzustki |
Witaj Pstrysiu,
Jak się czujesz? Co u Ciebie??
pozdrawiam |
As
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2012-08-31, 19:17 Temat: Rak jasnokomórkowy nerki z przerzutami do trzustki |
Oj, dzięki Bogu, może jeszcze będzie wszystko dobrze, Pstrysiu kochana - trzymaj się!!! |
As
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2012-08-29, 20:45 Temat: Rak jasnokomórkowy nerki z przerzutami do trzustki |
pstrysiu! co się dzieje z Tobą?? tak dawno nie gościłaś na naszym forum!! Odezwij się, proszę! |
As
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2012-05-08, 10:39 Temat: Rak jasnokomórkowy nerki z przerzutami do trzustki |
Witajcie,
Też tak myślę, że każdy lekarz podchodzi indywidualnie do każdego pacjenta (bynajmniej tak właśnie powinno być), mój mąż jak na razie 1 tydzień nie bierze sutentu, lekarz stwierdził, że powinien zrobić sobie dwutygodniową przerwę ze względu na to ciśnienie. 14 maja ma wizytę u swojego onkologa, mam nadzieję, że będzie kontynuował leczenie. Mąż mój nie leczy się w Polsce lecz za granicą. Z otrzymaniem sutentu nie było najmniejszego problemu, żadnego czekania.
pozdrawiam |
As
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2012-05-07, 21:44 Temat: Rak jasnokomórkowy nerki z przerzutami do trzustki |
Witaj aniutka34,
lekarz stwierdził, że to nadciśnienie jest niebezpieczne dla serca, mąż miał wtedy ciśnienie w granicach 220/130, po tygodniu brania leku na zbicie ciśnienia ma ok. 160-130/100-110. Myślę, że lekarz chyba wiedział co robi??? Ale wyniki krwi oraz waga były w porządku. |
As
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2012-05-07, 17:22 Temat: Rak jasnokomórkowy nerki z przerzutami do trzustki |
Witajcie,
Czy podczas brania sutentu 50 mg wystąpiło u Was nadciśnienie? Pytam, ponieważ u mojego męża w I cyklu brania leku, po dwóch tygodniach, poza innymi typowymi skutkami ubocznymi wystąpiło nagle wysokie nadciśnienie. Lekarz prowadzący niestety wstrzymał chemioterapię na dwa tygodnie w celu unormowania ciśnienia u męża, podając jednocześnie raz na dobę ramipril 5 mg.
Denerwuję się obecną sytuacją, ponieważ nie wiem co dalej. Proszę podpowiedźcie coś |
|