1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Ostra Białaczka Limfoblastyczna |
Caroline
Odpowiedzi: 144
Wyświetleń: 98125
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2013-06-20, 19:20 Temat: Ostra Białaczka Limfoblastyczna |
malwi186 napisał/a: | modlę się by mój szpik się obudził i by nie mieli problemu z aspiracją go... bo nie chce kolejnej trepanobiosji
|
Ja na samą myśl o trepanie mam do dziś gęsią skórkę. Mnie robiono w znieczuleniu Dolarganem ale i tak booolało
malwi186 napisał/a: |
Trzymajcie proszę za mnie kciuki..... ja chcę do domku ...... |
Trzymam, trzymam mocno |
Temat: Ostra Białaczka Limfoblastyczna |
Caroline
Odpowiedzi: 144
Wyświetleń: 98125
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2013-06-05, 09:05 Temat: Ostra Białaczka Limfoblastyczna |
rodzynka napisał/a: | malwi186 napisał/a: | Hej,
Dostaje encorton:( grrr wiem że też ma cholernie dużo skutków ubocznych ale to ich standardowe leczenie, aż nie chce mi się iść spać takiego mam stresa przed jutrem:( no i bardzo brakuje mi mojego dziecka:( ale co zrobić :( |
O, encortonik. Ja przyjmowałam 4-5 tabletek dziennie (bo to jest liczone na masę ciała, a mam go sporo), więc wiem, co to za ustrojstwo. Ważne, żeby nie rzucać się na jedzenie, bo można sporo przytyć. Poza tym jak mus to mus. Przestaniesz jeść, to dolegliwości miną. Mi dokuczały - poza takim apetytem, że miałam chęć jeść tynk ze ścian - szybkie bicie serca oraz ciągłe "nakręcenie", prawie wcale nie sypiałam i bardzo dużo mówiłam - głównie bez sensu
|
Ja po Encortonie jadłam w dzień i....jadłam w nocy przy łóżku ustawiałam sobie tzw. "catering".
Od samego rana też prałam, sprzątałam etc.
pzdr. |
|
|