1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Pytanie |
Casharel
Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 6595
|
Dział: Choroba nowotworowa / pacjent onkologiczny Wysłany: 2015-02-26, 10:09 Temat: Pytanie |
Witam
Bardzo dziękuję za odpowiedzi, poczytałam artykuły.
majkelek napisał/a: | Warto zwrócić uwagę na to, że lekarze zdiagnozowali tak rzadki nowotwór, co oznacza, że ocena patomorfologiczna została wykonana przez dobrego specjalistę - to dobrze świadczy o ośrodku, w którym chora jest leczona. |
czy ja pisałam, ze Sylwia mieszka w Anglii i tam jest i będzie leczona. Zastanawiam się czy to iż rak jest tak rzadki pozwoli na lepszą i dogłębniejszą diagnostykę i leczenie. Boję się, że leczenie może być bardziej eksperymentalne, ze będą szukać, ze nie ma jakiegoś ustalonego schematu...no cóż czekamy na kolejne badania i wyniki. Będę pisać i się pytać.
Dziękuję
Cash |
Casharel
|
Dział: Choroba nowotworowa / pacjent onkologiczny Wysłany: 2015-02-25, 17:42 Temat: Pytanie |
Witam
wynik biopsji mojej przyjaciółki brzmi dokładnie
Acral myxoid inflammatory fibroblastic sarcoma.. więcej nie mamy tzn mam list jaki lekarz który usuwał guzy z reki napisał do lekarza w szpitalu, ale nie wiem jak usunąć dane osobowe. Juto w pracy zeskanuje i coś pokombinuje by wkleić. Przyjaciółka nie dostała nic więcej, czeka na list ze szpitala wciąż z terminem badań. Proszę chociaż niech mi ktoś słówko napisze z czym mamy do czynienia...jak to się leczy i jakie są rokowania..nie proszę by mi ktoś określił czas ale o statystyki.
Cash |
Casharel
|
Dział: Choroba nowotworowa / pacjent onkologiczny Wysłany: 2015-02-20, 19:47 Temat: Pytanie |
wiem tylko Sarcoma, wyników nadal nie ma, czekamy aż szpital przyśle..masakra to jakaś...
wkleję je jak tylko dostanę. |
Casharel
|
Dział: Choroba nowotworowa / pacjent onkologiczny Wysłany: 2015-02-18, 19:17 Temat: Pytanie |
acha bardzo dziękuje, jak przyjaciółka przyśle mi wszystkie informacje, skany badań itp to się odezwę i założę odpowiedni watek.
dziękuję |
Casharel
|
Dział: Choroba nowotworowa / pacjent onkologiczny Wysłany: 2015-02-18, 19:01 Temat: Pytanie |
Witajcie, już miałam nadzieję, ze nie będę potrzebowała Waszej pomocy, jak pewnie kilka osób wie we wrześniu zeszłego roku odeszła na raka moja mama. Mało się na forum udzielałam, mało pytałam i strasznie tego żałuję. Myślałam, ze z tematem raka pożegnałam się na zawsze ale nie....jeszcze nie ustał przeogromny ból po stracie mamy a dziś mi przyjaciółka z anglii napisała że ma raka złośliwego. Od jakiegoś czasu rosły jej guzy na ręce, dwa tygodnie temu miała je usuwane i wczoraj przyszedł wynik badania histo...
napisała mi tylko TUMOR MALIGNANT zupełnie nie mogę odnaleźć nic w sieci na ten temat..nic więcej nie wiem..może ktoś z Was mi rozjaśni umysł choć pewnie będzie ciężko. Jak tylko przyjaciółka dostanie list ze szpitala to mi wszystko wyśle i wtedy będę konsultowała z Wami...
jak ja się boje, strasznie boję... |
|
|