Autor |
Wiadomość |
Temat: Strach przed rakiem |
DorotaP
Odpowiedzi: 41
Wyświetleń: 24982
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2013-02-01, 17:15 Temat: Strach przed rakiem |
betsi napisał/a: | Ja mam raka,też w przerzutami.Albo jajnika, albo coś od nogi |
...albo....albo...Czy byłaś już u lekarza?
betsi napisał/a: | Boję się dowiedziec prawdy |
..ale sama piszesz
betsi napisał/a: | Mój mąż jest na dobrej drodze-ale połowa sukcesu to pozytywne myślenie! |
...więc zastosuj to u siebie |
DorotaP
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2013-01-19, 13:25 Temat: Strach przed rakiem |
Rafał_81 napisał/a: | U mnie bez psychiatry się nie obędzie. |
Dobrze, że masz świadomośc tego, że ten lęk jest nienaturalny(można by powiedzieć patologiczny)
Rafał_81 napisał/a: | Czy ewentualne powtórzenie badań jest według Was dobrym pomysłem? |
Oczywiście, za 3miesiące możesz je powtórzyć |
DorotaP
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2013-01-16, 19:11 Temat: Strach przed rakiem |
Rafał_81 napisał/a: | Co najlepiej robić. |
Zgłosic się do psychologa lub psychiatry, mogą to też byc nerwobóle i wtedy do neurologa .
Jeżeli przebadał cię onkolog i wykluczył chorobę onkologiczną to nie rozumiem co tutaj robisz.
Rafał_81, raki tak nie bolą. A jak już bolą to onkolog nie może tego przegapic, to jest niemożliwe. |
DorotaP
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2012-07-27, 10:39 Temat: Strach przed rakiem |
cleo33 napisał/a: | absenteeism napisał/a:
szybciej i skuteczniej zabije Cię strach, niż jakikolwiek nowotwór. |
Dlatego dla siebie i maluszków idź do psychiatry, a zobaczysz świat w innej kategorii. |
DorotaP
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2012-07-26, 20:34 Temat: Strach przed rakiem |
soja napisał/a: | Upatruję w swoich piersiach czystego zła . |
Soja spróbuj skorzysta z porady specjalisty, bo na prawdę takie myśli mogą Cię źle zaprowadzić |
DorotaP
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2012-07-17, 20:42 Temat: Strach przed rakiem |
www.forum-onkologiczne.co...kiem-vt3734.htm
Tu też można poczytać.
I nie bać się korzystać w takich przypadkach z pomocy psychiatry. |
|