1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak pęcherza moczowego inwazyjny |
Ferdydurke
Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 5755
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2013-02-06, 19:15 Temat: Re: Rak pęcherza moczowego inwazyjny Hg |
beata1409 napisał/a: | Witam Odebrałam dzisiaj mamy wyniki badań na których napisane jest rak pęcherza moczowego inwazyjny Hg nikt mi nie wytłumaczył znaczenia tego wyniku czy ja mogę prosić o pomoc w przetłumaczeniu tego wyniku. Z góry bardzo dziękuję Beata
[ Dodano: 2013-02-06, 18:53 ]
Na wtorek mamy umówioną wizytę u onkologa, bardzo się boję o mamę bo jest w bardzo kiepskim stanie psychicznym . Byłam u lekarza urologa który prowadzi mamę z tymi wynikami ale powiedział mi, że mamy się umówić na wizytę w przychodni tak za miesiąc bo idzie na urlop. Jestem załamana nie wiem gdzie mamy szukać pomocy. |
To jest nowotwór naciekający ścianę mięśniową (dlatego jest inwazyjny), wysoko zróżnicowany (high grade) G2 lub G3 - czyli o wyższym potencjale złośliwości. Leczenie tego typu choroby możliwe jest na dwa sposoby: albo operacja wycięcia pęcherza moczowego razem z węzłami chłonnymi albo leczenie zachowujące pęcherz moczowy - leczenie onkologiczne: naświetlaniami i chemioterapią.
To jest ciężka choroba. Ale moja mam przeszłą ją rok temu. Leczyła się w C.O. Gliwice onkologicznie. Miała naświetlania i chemioterapię. Leczenie trwało około 4 tygodni. Mama zachowała swój pęcherz i w tej chwili jest zdrowa. Jak masz jakieś pytania i nie znajdziesz czegoś na forum - pisz. |
|
|