1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Powiększone węzły chłonne szyjne i guzki na nich |
Finlandia
Odpowiedzi: 43
Wyświetleń: 66142
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2010-10-07, 16:05 Temat: Powiększone węzły chłonne szyjne i guzki na nich |
wypas01, wczoraj była wizyta, jak tam? |
Finlandia
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2010-09-27, 11:58 Temat: Powiększone węzły chłonne szyjne i guzki na nich |
wypas01 napisał/a: | Schudłem przez rok ok 10-11kg. ważyłem 95kg a teraz 84-85kg. |
To rzeczywiście kwalifikowałoby się jako objaw chłoniaka, ale pewnie może być równie dobrze spowodowane HCV.
Mam nadzieję, że onkolog potraktuje Cię poważnie. |
Finlandia
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2010-09-21, 20:46 Temat: Powiększone węzły chłonne szyjne i guzki na nich |
A może spróbuj jednak do onkologa? Z doświadczenia innych chorych na chłoniaki wnioskuję, że onkolodzy zwykli traktować takie zmiany poważniej niż laryngolodzy. Węzły 25mm to naprawdę duże węzły, no i wyraźnie urosły od tamtych pierwszych badań, nie widzę więc sensu dalszej obserwacji. wypas01 napisał/a: | W między czasie zrobiłem sobie badanie na niedokrwistość i krzywą cukrową, test na mononukleozę i cytomegalię wyszły ujemne. |
Jeszcze toksoplazmozę należałoby wykluczyć tak dla świętego spokoju. |
Finlandia
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2010-07-18, 22:00 Temat: Powiększone węzły chłonne szyjne i guzki na nich |
Jeślibyś wykonywał biopsję prywatnie, to pamiętaj, że wyniki biopsji cienkoigłowej nie wykluczają nowotworu węzłów chłonnych, zawsze wycina się dla potwierdzenia cały węzeł. Twoje siedzą głęboko (skoro nie widać ich na USG, tylko na TK), pewnie trzeba by się liczyć z zabiegiem w znieczuleniu ogólnym i z pobytem w szpitalu - a to prywatnie mógłby być duży wydatek. |
|
|