1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Dieta podczas choroby raka przelyku |
Finlandia
Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 9733
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2011-05-20, 21:06 Temat: Dieta podczas choroby raka przelyku |
pypcio napisał/a: | DIETA MOERMANA.
I tutaj moje pytanie, czy ta dieta jest stosowana do kazdego typu nowotworow, czy tylko do niektorych z nich? |
Przeczytałam na szybko co udało mi się znaleźć - dieta taka u nikogo nie powinna być stosowana (no, chyba że u otyłych, bo wygląda na nieźle odchudzającą), a już na pewno nie u pacjenta leczonego na nowotwór, bo doprowadzi do mocnych niedoborów, poza tym przy wielu rodzajach terapii nie poleca się tak dużej ilości surowych owoców, zwłaszcza cytrusowych.
pypcio napisał/a: | Jakies inne naturalne sposoby ktore by moglby wesprzec leczenie standardowymi drogami? |
Tak generalnie - nie da się odpowiedzieć. Na konkretne problemy powstałe w trakcie terapii istnieją konkretne rozwiązania (co innego gdy pojawi się biegunka, co innego, gdy zaparcia, co innego gdy wymioty, brak apetytu itp.). Chodzi tu jednak tylko o leczenie objawów - sama przyczynę, czyli raka, wyleczyć można tylko medycyną konwencjonalną.
Chętnie odpowiemy Ci na pytania dotyczące konwencjonalnego leczenia, prowadzonego przez lekarzy medycyny. |
|
|