1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Gruczolak wielopostaciowy ślinianki |
Gazda
Odpowiedzi: 31
Wyświetleń: 16246
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2016-01-17, 12:54 Temat: Gruczolak wielopostaciowy ślinianki |
Jeśli masz dwie odrębne opinie w sprawie guza, z czego jedna pochodzi od laryngologa, druga od reumatologa, to proponuję jednak udać się do onkologa, który obejrzy płytkę z badań obrazowych, porówna z opisem operacji i aktualnymi wynikami badań. My tutaj nie mamy takich możliwości. Twoich wątpliwości nie rozwieje nikt z forumowiczów, gdyż nie zajmujemy się badaniem na odległość. Tak samo jak poszukiwanie porady u lekarzy kolejnych specjalności. Wynik hist-patu sugeruje usunięcie guza w całości. |
Gazda
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2016-01-15, 17:31 Temat: Gruczolak wielopostaciowy ślinianki |
Myślę, że wszelkie wątpliwości rozwieje konsultacja u onkologa. |
Gazda
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2016-01-15, 11:24 Temat: Gruczolak wielopostaciowy ślinianki |
grazyna484 napisał/a: | I znów nie mam spokoju ponieważ lekarz ( ordynator szpitala reumatologicznego )powiedział mi o nacieku, który wynika z badania histopatologicznego i z przebiegu operacji guza ślinianki a mianowicie z wypisy zdanie, guz płata głębokiego o policyklicznym zarysie penetrujący na podstawę czaszki ( wyrostek poprzeczny II kręgu szyjnego ) częściowo na wyrostek rylcowaty ( 3x4 cm ) |
To wynika z badania hist-pat, czy z badania obrazowego? |
|
|