Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak śluzowo naskórkowy ślinianki |
Gazda
Odpowiedzi: 295
Wyświetleń: 68803
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-07-23, 21:53 Temat: Rak śluzowo naskórkowy ślinianki |
Ech... |
Gazda
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-05-20, 06:10 Temat: Rak śluzowo naskórkowy ślinianki |
Ta opuchlizna to pewnie obrzęk limfatyczny. Za jakiś czas zmaleje... |
Gazda
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-04-21, 14:37 Temat: Rak śluzowo naskórkowy ślinianki |
Witaj. Trzy miesiące do badań obrazowych to rozsądny odstęp czasu. Z tym, że po miesiącu powinnaś mieć wizytę i badanie laryngologiczne. Na wizytę zabierz wyniki badania krwi. Jeśli chodzi o rewelacje dotyczące badań PET - moim zdaniem to bzdura, chyba że to jakiś nowy pomysł naszego rządu i genialnego ministra zdrowia. |
Gazda
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-03-27, 17:52 Temat: Rak śluzowo naskórkowy ślinianki |
Pewnie schudłaś... Jak zrobi się zbyt luźna - zgłoś to koniecznie... |
Gazda
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-03-20, 16:24 Temat: Rak śluzowo naskórkowy ślinianki |
Możesz wkleić wynik TK? |
Gazda
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-03-20, 16:14 Temat: Rak śluzowo naskórkowy ślinianki |
Szczerze powiedziawszy to sobie tego nie wyobrażam. Ja w okolicach połowy naświetlań miałem już włączoną morfinę bo chodziłem po ścianach... |
Gazda
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-03-20, 15:50 Temat: Rak śluzowo naskórkowy ślinianki |
Nie leżysz w szpitalu podczas naświetlań? |
Gazda
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-03-14, 13:31 Temat: Rak śluzowo naskórkowy ślinianki |
Myślę, że wszystko jest ok. Był na Forum 3 dni temu, napisałem do niego prv... |
Gazda
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-03-12, 20:02 Temat: Rak śluzowo naskórkowy ślinianki |
Elu... Nie ma sensu sobie wymyślać. Trzeba poczekać na wynik badań obrazowych. Dolegliwości które odczuwasz mogą być spowodowane odczynem zapalnym powstałym w związku z zabiegiem któremu byłaś poddana. |
Gazda
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-03-11, 13:50 Temat: Rak śluzowo naskórkowy ślinianki |
Tarnowianka napisał/a: | Gazdo od dzisiaj może nie cały czas ciamkam ,ale robię to z przerwami półgodzinnymi. |
Jestem z Ciebie dumny |
Gazda
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-03-11, 00:32 Temat: Rak śluzowo naskórkowy ślinianki |
Tarnowianko, słuchaj dziewczyn. Jeśli wydaje Ci się, że już więcej nie możesz zjeść, staraj się zamiast jeść dużo, jeść często. Na pewno wtedy organizm lepiej przyswoi potrzebne mu składniki. Staraj się cały czas coś "ciamkać". Czytając książkę, oglądając film - podjadaj. |
Gazda
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-03-10, 20:46 Temat: Rak śluzowo naskórkowy ślinianki |
To z tej okazji proponuję strzelić po nutridrinku |
Gazda
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-03-10, 15:13 Temat: Rak śluzowo naskórkowy ślinianki |
A teraz spokojnie drugie pół. Na kolacyjkę i śniadanie po następnym... A w międzyczasie spróbuj pić jogurty, miksowane zupki z mięsem... Staraj się coś cały czas ciamkać. |
Gazda
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-03-10, 14:37 Temat: Rak śluzowo naskórkowy ślinianki |
Lekarze uprzedzają nas o skutkach ubocznych, które mogą, ale wcale nie muszą wystąpić. Nie możesz wychodzić z założenia, że spotka nas wszystko najgorsze co się może wydarzyć. Głowa do góry i wcinaj nutridrinki. |
Gazda
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-03-10, 13:16 Temat: Rak śluzowo naskórkowy ślinianki |
Dasz radę Tarnowianko. Wszyscy przez to przeszliśmy. Na końcu naszej męki jest nadzieja na wygraną. Poddać się nie można. Teraz rady. Przed wejściem do sali naświetlań napij się wody, po czym spróbuj odkaszlnąć wydzielinę. Potem psiknij do gardła glosal, lub weź odrobinę żelu biotene. Jeśli masz problem z drożnością nosa, koniecznie użyj kropli do nosa. Poproś, by podczas naświetlań puszczano Ci muzykę. Pomaga się uspokoić i wytrzymać czas naświetlania. Twoje będą trwały tylko 4-5 utworów. Ta myśl i liczenie piosenek pomaga... Z biegiem czasu przywykniesz do niedogodności. Moje naświetlania trwały ponad 40 minut, i nawet zdarzało mi się podczas nich przysypiać. Musisz jeść. To duży spadek wagi ciała jest częstą przyczyną przerwania ratującego leczenia. Nie można do tego dopuścić. Wcinaj nutridrinki. Do połowy naświetlań powinnaś dawać radę jeść w miarę normalnie. Nudności i brak apetytu są prawdopodobnie spowodowane tym, że się martwisz, co jest zrozumiałe, ale zacznij myśleć, że masz dla kogo walczyć. Będę trzymał kciuki za Twoją walkę, i jak tylko dam radę, podzielę się wiedzą na temat złagodzenia dolegliwości które odczuwasz... Trzymaj się mocno. |
|