Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak migdałka podniebiennego z przerzutem na węzeł chłonny |
Gazda
Odpowiedzi: 58
Wyświetleń: 12886
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-04-11, 13:52 Temat: Rak migdałka podniebiennego z przerzutem na węzeł chłonny |
Raczej bym nie mieszał... z tego co wiem, i co mi podawano, to w celu zwiększenia działania łączono Tramal z paracetamolem... Ale wszystkie eksperymenty należy bezwzględnie konsultować z lekarzem... |
Gazda
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-03-16, 16:35 Temat: Rak migdałka podniebiennego z przerzutem na węzeł chłonny |
Oj... obawiam się, że są niezbędne. Chodzi o to, że... ech... no dobra, co mi tam, opowiem... raz nie wypróżniałem się przez dwa tygodnie, później przez 30 dni, a to co ze mnie potem wychodziło, miało konsystencję kamienia... Obawiam się, że bez smarowania glicerynowego może dojść do krwawienia, czy innych nieprzyjemnych rzeczy...
[ Dodano: 2012-03-16, 16:37 ]
ale oczywiście ja piszę teraz o tym, co ułatwia sam "akt", a nie co może go wywołać... |
Gazda
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-03-16, 11:39 Temat: Rak migdałka podniebiennego z przerzutem na węzeł chłonny |
Ja odstawiałem morfinę, żeby się... e... no wiesz
Wieczorem ostatnia tabletka, rano jadłem jakieś płatki na mleku, starałem się wypić dużo wody, po czym jeden czopek przeciwbólowy, dwa glicerynowe... nie wyobrażam sobie, jak możecie dzieci rodzić... |
Gazda
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-03-16, 11:22 Temat: Rak migdałka podniebiennego z przerzutem na węzeł chłonny |
Zaparcie powodowane jest zapewne przez środki przeciwbólowe. Pomagają spacery, taki olejek który dawali w szpitalu, niestety nie zakonotowałem nazwy, oraz czopki glicerynowe dostępne w aptece bez recepty. A jeśli chodzi o Radirekx - jeśli Tata wziął 3 tabletki wieczorem, to właśnie rano powinny zadziałać... |
Gazda
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-03-15, 20:58 Temat: Rak migdałka podniebiennego z przerzutem na węzeł chłonny |
Normalna sprawa... dlatego warto brać sinupret na rozrzedzenie. Wydzielinę o gęstości butaprenu do tej pory mam w gardle, a od naświetlań minęło ponad 14 miesięcy... Późny odczyn popromienny. Skutki mogą być odczuwalne przez lata. |
Gazda
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-03-14, 10:27 Temat: Rak migdałka podniebiennego z przerzutem na węzeł chłonny |
Olej lniany z apteki nie ma w sobie żadnych kwasów omega. W ciągu trzech miesięcy od daty produkcji ulegają rozkładowi, mimo przechowywania ich w ciemnej lodówce. A wątpię, by w takich warunkach był gdziekolwiek przewożony i przechowywany. Natomiast siemię lniane jak najbardziej. Zaparzaj i dawaj do picia. Łagodzi dolegliwości w gardle i korzystnie działa na trawienie. I zapamiętaj, że przyjmowanie jakichkolwiek cudownych (a im droższy tym bardziej cudowny) specyfików dostępnych bez recepty ani nas nie zabezpieczy, ani nie wyleczy z raka. Chociaż oczywiście zdrowy tryb życia zmniejszy ryzyko wystąpienia NIEKTÓRYCH nowotworów. Tyle, że aby to osiągnąć, to zdrowo trzeba żyć przez całe życie |
Gazda
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-03-14, 09:35 Temat: Rak migdałka podniebiennego z przerzutem na węzeł chłonny |
To może dodaj do tych kaszek czasem łychę mleka w proszku? Będzie bardziej pożywne... |
Gazda
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-03-13, 10:06 Temat: Rak migdałka podniebiennego z przerzutem na węzeł chłonny |
Tak chyba będzie najlepiej |
Gazda
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-03-13, 09:55 Temat: Rak migdałka podniebiennego z przerzutem na węzeł chłonny |
Gdzieś na forum było o czymś podobnym, co nawet smaczniejsze i tańsze jest... |
Gazda
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-03-13, 09:43 Temat: Rak migdałka podniebiennego z przerzutem na węzeł chłonny |
Nutridrinki zapewnią mu wszystkie niezbędne substancje odżywcze. Jeśli zacznie je jeść, kroplówka nie będzie konieczna. Wiem z własnego doświadczenia, że po morfinie człowiek robi się jakiś taki ckliwy i ma skłonności do rozczulania się nad sobą... Spróbuj Tacie wytłumaczyć, że musi jeść, inaczej pójdzie pod kroplówkę... Staraj się też nakłonić Tatę od wstawania z łóżka. Ruch wspomaga perystaltykę jelit, co pomaga na zaparcia, no i jak się trochę porusza, chętniej będzie jadł... |
Gazda
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-03-13, 09:32 Temat: Rak migdałka podniebiennego z przerzutem na węzeł chłonny |
Do picia przede wszystkim woda. Herbata wysusza śluzówkę, i długo nie mogłem jej pić. Jeśli Tata lubi wątróbkę, to możesz ją udusić z cebulką, bardzo, ale to bardzo delikatnie posolić i zmielić w maszynce do mielenia mięsa, dodając oliwę. No i przede wszystkim zupy. Musi jeść... |
Gazda
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-03-12, 12:59 Temat: Rak migdałka podniebiennego z przerzutem na węzeł chłonny |
Nie ma sprawy. Pisz zawsze kiedy będziesz chciała jakoś tacie pomóc |
Gazda
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-03-12, 12:33 Temat: Rak migdałka podniebiennego z przerzutem na węzeł chłonny |
Jaką morfinę? Długodziałający mst continous? Jeśli tak to mst rano i wieczorem, a na bóle przebijające ketonal - w miarę potrzeby, nie więcej niż 2 x dziennie. Tylko pamiętajcie, że kiedy nie będzie już konieczne przyjmowanie leków przeciwbólowych, należy je bezwzględnie odstawić. Mst przyjmować tylko wieczorem, potem wcale... |
Gazda
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-03-12, 11:49 Temat: Rak migdałka podniebiennego z przerzutem na węzeł chłonny |
PET-CT jest metodą diagnostyki obrazowej. Bez problemu opis szczegółowy da się wygyglać . Oprócz płytki powinniście mieć opis badania w formie papierowej. Dobrze jest gromadzić wyniki wszystkich badań. |
Gazda
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-03-12, 11:31 Temat: Rak migdałka podniebiennego z przerzutem na węzeł chłonny |
Tata miał robiony rezonans magnetyczny, tomografię komputerową, PET? Możesz przytoczyć kompletny opis? |
|