1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Guz mieszany okolicy przygardłowej |
Gazda
Odpowiedzi: 11
Wyświetleń: 6580
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-04-13, 07:50 Temat: Guz mieszany okolicy przygardłowej |
Ja czytam wszystko z tego działu, ale chcę jak najmniej zgadywać, więc jeśli o czymś nie mam pojęcia, to staram się nie odzywać... |
Gazda
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-04-12, 20:11 Temat: Guz mieszany okolicy przygardłowej |
W opisie tym brakuje moim zdaniem wniosków... Bo obszar ze zwapnieniem, moim zdaniem (a jak najbardziej mogę się mylić), to może być jakaś zmiana martwicza... Niemniej jednak najważniejsze jest to, co lekarz o tym sądzi... |
Gazda
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-03-26, 19:28 Temat: Guz mieszany okolicy przygardłowej |
Nie ma za co. Mam nadzieję, że wszystko jest ok |
Gazda
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-03-26, 19:25 Temat: Guz mieszany okolicy przygardłowej |
Tumor mixtus jest niebolesny... Więc raczej myślę, że nerwy się regenerują... Ból jest stały, czy obecny na przykład podczas silnego kręcenia głową? Boli tylko w takiej pozycji, gdzie obszar pola operacyjnego jest jakby najbardziej naciągnięty? W wycinkach nie było guzków satelitarnych, więc raczej to nie wznowa... Ale dla świętego spokoju proponuję zrobić USG... |
Gazda
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-03-26, 18:42 Temat: Guz mieszany okolicy przygardłowej |
Gruczolak wielopostaciowy - nowotworowa, łagodna zmiana, w węzłach zdaje się, że stan zapalny, w migdałku również, czyli ewidentnie nie doszło do zezłośliwienia. Jeśli wycięto guz z odpowiednim marginesem, to wszystko ok. Jeśli nie - może być nawrót (u około 10% są nawroty). Jednym słowem - wszystko jest w porządku. |
|
|