1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Długotrwały ból gardła |
IzaM
Odpowiedzi: 9
Wyświetleń: 59470
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-05-15, 20:35 Temat: Długotrwały ból gardła |
Jeżeli gardło wydaje się blade, to może być na nim właśnie taki białawy nalot wskazujący na grzyby. Często jest tak, że angina bakteryjna po kuracji antybiotykowej zmienia się w infekcję grzybiczą i potrzeba kolejnej kuracji już innymi lekami.
Dobrze, że nie bagatelizujesz tego co się dzieje, chociaż z doświadczenia wiem, że dokuczliwego bólu gardła nie daje się wziąć na przetrzymanie. Trzymam kciuki żeby drugi lekarz zaordynował odpowiednie leczenie - będzie dobrze |
Temat: Długotrwały ból gardła |
IzaM
Odpowiedzi: 9
Wyświetleń: 59470
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-05-15, 18:50 Temat: Długotrwały ból gardła |
Czy konsultowałaś to u jednego lekarza czy u różnych? Byłaś u internisty czy laryngologa? Wymaz robiłaś przed jakąkolwiek antybiotykoterapią czy już w trakcie?
4 lata temu wyleczenie mojej anginy na tle (jak się potem okazało) grzybicznym zajęło 3 lekarzom laryngologom dwa miesiące. Przepisywali antybiotyki bez robienia posiewów, dosłownie na oko, zakładając, że zaatakował mnie taki a taki szczep bakterii. Dopiero ostatnia lekarz stwierdziła grzyba i przepisała nystatynę do płukania gardła - po 2 dniach było po bólu...
Nie ma sensu brania kolejnych antybiotyków jeśli nie wiadomo co leczymy. Zmień lekarza, spróbuj poszukać w swojej okolicy sprawdzonego laryngologa. |
|
|