1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: rak drobnokomórkowy płuca prawego z naciekaniem |
JaBaba
Odpowiedzi: 69
Wyświetleń: 21640
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2019-03-09, 14:39 Temat: rak drobnokomórkowy płuca prawego z naciekaniem |
|
JaBaba
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2019-01-14, 18:06 Temat: rak drobnokomórkowy płuca prawego z naciekaniem |
Założycielka tej grupy tak zażarcie rekomendująca wspomniany metadon na każdym kroku podkreśla, że powinien być stosowany razem z chemioterapią - często gesto jest tak,że ludzie stosujący jakieś metody alternatywne równocześnie z leczeniem konwencjonalnym polepszenia stanu zdrowia przypisują właśnie alternatywie, a przy pogorszeniu winna jest ta konwencjonalna np. chemia. Poza tym ta pani ma na fb dwa profile - na jednym propaguje metadon, a na drugim oleje z marihuany. A ludzie różne rzeczy piszą, również bzdury jak kobieta, która na swoim blogu napisała, że gdy podczas wlewu chemii kropla cytostatyku spadła na podłogę to wypaliła dziurę Wiem, że Ci ciężko, ale trochę więcej sceptycyzmu życzę w podejściu do takich "nowinek". |
JaBaba
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2018-05-31, 14:28 Temat: rak drobnokomórkowy płuca prawego z naciekaniem |
Po diagnostyce też czekałam na pierwszą chemię trzy tygodnie. Pacjentów coraz więcej, a oddział póki co taki sam (jest nadzieja na poprawę, bo rozbudowują szpital). Często gęsto dostawki na salach, a jak jeszcze mało to na korytarzu :( Przygotujcie się na kilkugodzinne oczekiwanie na przyjęcie na oddział. Tata musi być na czczo - badanie krwi i prawdopodobnie inne badania. I nie przeraźcie się tłumami na poczekalni. Ja leczę się tam od trzech lat, a ostatnio jestem tam co dwa tygodnie - szkoła pokory i cierpliwości. Powodzenia życzę.
[ Dodano: 2018-05-31, 15:31 ]
O hospicjum będziecie mogli pomyśleć gdy już będziecie wiedzieć jakie leczenie - radykalne czy paliatywne. Hospicjum obejmuje opieką gdy jest leczenie paliatywne lub leczenie zostało zakończone. Skierowanie od lekarza prowadzącego lub rodzinnego. |
|
|