Autor |
Wiadomość |
Temat: Podejrzenie raka trzonu macicy - diagnostyka |
Jolana
Odpowiedzi: 19
Wyświetleń: 10648
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2015-03-31, 12:28 Temat: Podejrzenie raka trzonu macicy - diagnostyka |
Z dr Anna Obłocką pracowałam przez wiele lat w szpitalu na Inflanckiej. Cudowny Człowiek.
Obecnie pracuje gdzie indziej.. |
Jolana
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2015-03-31, 11:39 Temat: Podejrzenie raka trzonu macicy - diagnostyka |
A może Warszawa? Pracowałam z aniołami - natomiast Archanioła mogę polecić... |
Jolana
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2015-03-31, 10:55 Temat: Podejrzenie raka trzonu macicy - diagnostyka |
Operacja to ostateczność lub droga na skróty... O szczegółach napisała Iwona
iwona.barda-walkowiak@str napisał/a: |
Może i jestem stara(...) |
Protestuję!
Pięćdziesięcioletnie panie nadal są piękne, urocze i pełne energii... Dojrzałość dodaje wielu zalet i czyni je interesującymi kobietami.
[ Komentarz dodany przez Moderatora: Richelieu: 2015-03-31, 12:00 ]
[ Komentarz dodany przez Moderatora: Madzia70: 2015-04-01, 10:54 ]
|
Jolana
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2015-03-30, 15:54 Temat: Podejrzenie raka trzonu macicy - diagnostyka |
iwona.barda-walkowiak@str napisał/a: | Mięśniak w ciągu 4 lat urósł jakieś 1,5, może 2 cm. To dużo?
|
Nie.
Generalnie mięśniaki rosną wolno - jednak nie wszystkie. Widziałam u pacjentki mięśniaka wielkości główki noworodka -"wyhodowanego" w ciągu 10 lat. |
Jolana
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2015-03-30, 15:21 Temat: Podejrzenie raka trzonu macicy - diagnostyka |
Dobrze byłoby skontrolować morfologię krwi. |
Jolana
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2015-03-30, 13:19 Temat: Podejrzenie raka trzonu macicy - diagnostyka |
Dzień dobry
Obecnie jest wiele metod leczenia mięśniaków (objawowych i nieobjawowych) i usuwanie macicy z przydatkami jest ostatecznością.
W takiej sytuacji masz prawo poprosić o dodatkową opinię innego lekarza.
W diagnostyce pomocne są takie badania jak : p/v USG, rezonans magnetyczny, (z inwazyjnych metod) histeroskopia, laparoskopia zwiadowcza..
Mięśniaki są zmianami łagodnymi - jednak zawsze należy wziąć pod uwagę postać mięsaka czyli bardzo rzadką odmianę mięśniaka.
Pozdrawiam serdecznie |
|