1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 5
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Rak płaskonablonkowy płuca prawego
JustynaS1975

Odpowiedzi: 146
Wyświetleń: 98029

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2012-04-18, 14:36   Temat: Rak płaskonablonkowy płuca prawego
Romanie, to on jeszcze z Tobą 'mieszka'? :shock: Już dawno powinien zrozumieć, że tu raki nie zimują |SModM| |SMod| . Bo przecież my musimy ze sobą jeszcze tyle 'pogadać'. :)
Trzymam kciuki :uhm!:
JustynaS1975

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2012-03-06, 09:31   Temat: Rak płaskonablonkowy płuca prawego
DumSpiro-Spero napisał/a:
Ach, kto jeszcze tu nie dotarł: oto » Blog Romka « .

Bardzo dziękuję za zapodanie tego bloga :flower:
JustynaS1975

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2012-02-02, 09:16   Temat: Rak płaskonablonkowy płuca prawego
niki napisał/a:
wsłuchuj się w swój organizm bo on wie najlepiej czego potrzebuje i korzystaj w pogody jesli dobrze ja znosisz,
pozwól sobie tąkze na odpoczynek botego także ci potrzeba
zyczę ci żeby było tak dalej

Nic mądrzejszego niż NIKI nie napiszę. Tak jak Niki pisze wsłuchuj się organizm, on najlepiej wie czego potrzebuje. :)

(ja po przeszczepie szpiku gdy potrzebowałam to spałam i po 16 godz.)

Pozdrawiam serdecznie i cieplutko w te mroźne dni (ja też lubię mrozy) :)
JustynaS1975

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2012-01-24, 21:17   Temat: Rak płaskonablonkowy płuca prawego
roman1130 napisał/a:
po przejściu szybkim krokiem 200 m muszę 30 min odpoczywać i przywracać oddech do normy

to wina naświetlania, ... nie porównuj się z ludźmi zdrowymi, nie porównuj się z tym jakim byłeś przed chorobą ...

[część posta wydzielona tutaj]
JustynaS1975

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2012-01-24, 18:38   Temat: Rak płaskonablonkowy płuca prawego
roman1130 napisał/a:
Jestem trochę zmęczony i mało aktywny

Zmęczenie, osłabienie w czasie naświetlań to normalne. Ja po jakiś 3 tygodniach od rozpoczęcia radioterapii też zaczęłam odczuwać osłabienie.
Występowanie skutków ubocznych zależy od mocy naświetlań i organizmu. Skutki uboczne naświetlań mogą się jeszcze utrzymywać po zakończeniu radioterapii. Ale jest szansa, że to minie. :)
roman1130 napisał/a:
Nie mam ochoty na książkę, film nudzi mnie po kilkunastu minutach oglądania...
Jeśli dalej tak pójdzie, to ograniczę się do naświetleń (w trybie ambulatoryjnym, czyli dojeżdżam do instytutu ok 40 km w jedną stronę), jedzenia i spania...

Ja się z nikim na wyścigi nie umawiałam, ani w czytaniu książek, ani w oglądaniu filmów, czy w czym innym, gdy nie miałam mocy (czy to po chemii, czy po radio) to ograniczałam się do robienia tego co niezbędne.

Ale po pewnym czasie mnie to mijało i wracałam do aktywności na miarę swoich możliwości w swojej sytuacji.

Pozdrawiam Cię :)

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron