1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak prostaty z przerzutami do kości |
JustynaS1975
Odpowiedzi: 70
Wyświetleń: 77836
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2014-02-17, 06:45 Temat: Rak prostaty z przerzutami do kości |
|
JustynaS1975
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2012-12-17, 17:07 Temat: Rak prostaty z przerzutami do kości |
agmar napisał/a: | Czyli ten poziom już sie kwalifikuje do toczenia krwi? |
Tak. Krew się przetacza, gdy poziom hemoglobiny jest poniżej ok. 8 g/dl (piszę ok, bo gdy miałam 8,2 g/dl i była tendencja spadkowa, to przetaczano mi krew).
agmar napisał/a: | Ostatnio teścia trzymali w szpitalu 10 dni, dlatego się obawiamy tego pobytu. |
Na temat zostawienia pacjenta w szpitalu, to nie potrafię odpowiedzieć. (wróżką nie jestem i nie znam 'polityki Waszego szpitala' oraz nigdy nie wiadomo jaki będzie 'odzysk' z toczenia). |
JustynaS1975
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2012-12-17, 16:44 Temat: Rak prostaty z przerzutami do kości |
JustynaS1975 napisał/a: | Rozumiem, że w jednostkach mg/dl (tak na marginesie, proszę podawać jednostki, jest to dość istotne).
Jeśli jest 7,8 mg/dl to do toczenia krwi. |
agmar napisał/a: | Jednostka g/dl. |
TAK g/dl. Przepraszam za wcześniejszy błąd. |
JustynaS1975
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2012-12-17, 16:34 Temat: Rak prostaty z przerzutami do kości |
agmar napisał/a: | dzisiaj 7.8 |
Rozumiem, że w jednostkach mg/dl (tak na marginesie, proszę podawać jednostki, jest to dość istotne).
Jeśli jest 7,8 mg/dl to do toczenia krwi.
W moim przypadku w związku z przetoczeniem krwi były pobyty 3-dniowe (ale to wynikało z 'polityki szpitala'). Dość często to jest to pobyt 1-dniowy w szpitalu.
Jeśli tylko toczenie krwi, to też nie będą chcieli pacjenta w szpitalu na Święta zostawiać zostawiać.
Pozdrawiam |
|
|