1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: choroba mojego teścia........pomóżcie |
Katarzynka36
Odpowiedzi: 184
Wyświetleń: 55405
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-10-23, 23:10 Temat: choroba mojego teścia........pomóżcie |
Guziu Kochana,
Najszczersze kondolencje...
Współczuję, to ogromny ból:(
Trzymaj się... jakoś, duzo siły w tych ciężkich chwilach... |
Katarzynka36
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-10-20, 18:35 Temat: choroba mojego teścia........pomóżcie |
Guziu,
czytając Ciebie wracają do mnie wspomnienia z początku sierpnia...
ta bezsilność nasza jest straszna:(:(
Guziu, nasz Tata kilka godzin przed śmiercia tez zaczął bulgować... a nie mógł tej wydzieliny odkrztusić, ani odkaszlnąć, słychac było jak mocno mu bulgocze, ja wpadlam w panikę, że Tatuś się nia na naszych oczach udusi (próbował kaszleć, ale niewiele pomoglo), więc pobiegłam i blagałam lekarzy, że maja cos z tym zrobić... Przyszła pielegniarka, wyprosiła nas i jak sie okazało odessała, ale nie wiele to pomoglo, bo ten ssak wchodzil plytko, a ona powiedziała, że ta wydzielina jest głębiej. Samo odessanie jest bardzo nieprzyjemnym przezyciem, więc nie wiem czy jeswt sensa narażać bliska osobę na takie katusze dodatkowo. U nas to nie pomogło... pomogł jakis lek rozrzedzający wydzieline i potem chyba morfina pomogła, ktora tez wyblagałam, bo czytałam na forum, ze znosi uczucie duszenia jakby...
Guziu, myślę, że czasu macie niewiele, bądźcie z Tatusiem task długo jak tylko możliwe, wiem, że w takiej sytuacji na noc może zostać jedna osoba przy chorym. Nam pozwolono na to i brat miał zostać na noc przy tatusiu, ale nas Tatko chyba chciał mieć wszystkich jak odchodził... no i zanim nas wyprosili z pokoju na noc, to zdązył odejść przed 21.00 :(
Guziu, dużo siły....to naprawdę ciężki czas, szok, amok, stres... |
Katarzynka36
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-10-18, 22:56 Temat: choroba mojego teścia........pomóżcie |
Guziu,
Bądź przy Nim cały czas....To już niedługo...
Oby tatulek sie nie męczył, nie dusił, zasnął spokojnie....
By nic nie bolało... to teraz najważniejsze...
Dużo siły i ukojenia |
|
|