1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Chłoniak złośliwy |
Linda
Odpowiedzi: 157
Wyświetleń: 80086
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2012-06-28, 22:26 Temat: Chłoniak złośliwy |
vanceon
Myślę sobie, ze w tym trudnym momencie odezwała się w Tobie potrzeba zapanowania nad wszystkim i dążenie do precyzyjnego przewidzenia rozwoju wydarzeń. Taka troszkę potrzeba pełnej kontroli nad sytuacją. Juz teraz chciałbyś jak najszybciej wiedzieć jaki jest stopień zaawansowania, jakie narządy zajęte i co w związku z tym - jakie leczenie, jakie rokowania itd. A nawet nie ma jeszcze wyniku hist-pat i przeciwnik jest nieznany, więc takie rozważania w tym momencie mogą niewiele wnieść. A ich skutki uboczne mogą być znaczące: mnóstwo negatywnych emocji, napięcie, zamartwianie się czarnymi scenariuszami ze swojej głowy. Ja to wszystko rozumiem, tylko jeśli mogę coś doradzić, to proponowałabym w tym trudnym czasie zastanowić się na co masz wpływ, a na co nie. Wyznaczyć sobie cele do realizacji i zgodnie z nimi ukierunkowywać energię, żeby niepotrzebnie się nie spalać. Czarnym scenariuszom można powiedzieć (nawet głośno) STOP i zahamować w ten sposób potok negatywnych myśli. |
|
|