Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak jajnika, liczne guzy |
Madzia70
Odpowiedzi: 440
Wyświetleń: 291151
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2014-09-08, 08:11 Temat: Rak jajnika, liczne guzy |
Fraszka zawsze powtarzała, że najcenniejsze, co może dostać, to modlitwa. Zgodnie z Jej wolą przekazuję Wam te słowa.
Bóg dał mi Ją na kilka lat - była dla mnie zawsze świadectwem wiary, modlitwy i miłości.
Zabrał Ją, pozostawiając ból i pytanie bez odpowiedzi: -Dlaczego?
Błogosławione niech będzie Jego Imię.
Do zobaczenia, Fraszko.
|
Madzia70
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2014-08-26, 22:22 Temat: Rak jajnika, liczne guzy |
Zaraz, moment. A to nie był rtg przeglądowy jamy brzusznej? |
Madzia70
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2014-01-01, 20:07 Temat: Rak jajnika, liczne guzy |
bogna-bb1 napisał/a: | niech dalej spada |
Niech spada! |
Madzia70
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2013-08-20, 06:13 Temat: Rak jajnika, liczne guzy |
Eludril, płyn do płukania jamy ustnej. Odkaża, znieczula. |
Madzia70
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2012-11-09, 08:52 Temat: Rak jajnika, liczne guzy |
Fraszko,
A zbył Cię lekarz chemioterapeuta, czy lekarz, do którego poszłaś leczyć biegunkę?
Jeśli chodzi o objawy jelitowe, to z internetu trudno wywróżyć :(.
Możesz sobie nabyć preparat wspomagający florę jelitową (ja mam dobre doświadczenia z preparatem Enterol - lub tańszy odpowiednik Ardil) i Smectę. Dużo pij, najlepiej wodę wyskozmineralizowaną (Muszynianka, tylko odgazuj ją trochę). Jeśli objawy nie ustąpią w ciągu 2-3 dni w trakcie takiego leczenia - uparłabym się przy dalszej diagnostyce w kierunku choroby podstawowej. |
Madzia70
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2012-09-29, 08:37 Temat: Rak jajnika, liczne guzy |
Uważam, że jeśli w usg jest "coś" o największym wymiarze półtora centymetra, to w rezonansie powinni "to" jakoś opisać. Chociażby po to, żeby dać ultrasonografiście odpowiedź na jego wątpliwości. Chyba, że uzasadnienie skierowania na rezonans był sformułowane bezsensownie (to się zdarza aż nazbyt często, niestety) typu: "Badanie kontrolne". Wtedy lekarz opisujący rezonans po prostu nie wie dokładnie, czego kierujący oczekuje po wyniku badania.
Moim zdaniem powinnaś od onkologa prowadzącego dostać skierowanie do jakiegoś dobrego zakładu radiologii i pójść tam ze swoimi badaniami (usg, MR). A na skierowaniu powinno być jasno napisane, np. w ten sposób: "W usg zmiana wielkości 1,5 cm, obrysy i echogeniczność nieregularne - wznowa? W MR brak opisu ww. zmiany. Klinicznie - pobolewania w podbrzuszu, niejasne krwawienie (drogi rodne? odbytnica?) i niewielki wzrost markerów nowotworowych. Uprzejmie proszę o konsultację badań Pacjentki."
I zrób to jak najszybciej. |
Madzia70
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2012-09-29, 07:02 Temat: Rak jajnika, liczne guzy |
fraszko...
Mnie jednak niepokoi ta niespójność wyniku usg z rezonansem...
Najlepiej by było, gdyby udało Ci się wydostać wyniki badań obrazowych (same opisy tu nie wystarczą, konieczne są zdjęcia) i skonsultować je gdzieś - może w innym miejscu, nawet w innym mieście? u specjalisty radiologa, który ma doświadczenie w onkologii...
Krótko mówiąc - ja bym nie odpuściła, dopóki jakiś odpowiedzialny fachowiec nie stwierdzi z całą pewnością, że oba badania są czyste. |
Madzia70
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2012-08-19, 23:08 Temat: Rak jajnika, liczne guzy |
fraszko,
Co słychać? Czy już jesteś po leczeniu E. coli? Co z domniemanym krwawieniem? |
Madzia70
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2012-08-03, 19:58 Temat: Rak jajnika, liczne guzy |
Naprawili? |
Madzia70
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2012-07-16, 21:01 Temat: Rak jajnika, liczne guzy |
fraszko,
Nie panikuj na razie. Zakażenia układu moczowego lubią nawracać Zrób jutro rano badanie moczu i zobaczymy. |
Madzia70
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2012-04-15, 20:57 Temat: Rak jajnika, liczne guzy |
Fraszko,
Bóle pęcherza w połączeniu ze wzrostem leukocytów mogą oznaczać po prostu zakażenie układu moczowego - zapalenie pęcherza na przykład. Dobrym pomysłem wydaje się badanie ogólne moczu (możesz sobie zrobić gdziekolwiek. Tanie badanie, nie ma co walczyć o skierowanie) a następnie wizyta z wynikiem u lekarza rodzinnego. |
Madzia70
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2011-03-16, 20:33 Temat: Rak jajnika, liczne guzy |
Może ze względu na to, że soki, owoce przyspieszają perystaltykę przewodu pokarmowego. Po operacjach brzusznych "szaleństwo" jelit jest niewskazane - zwiększa ryzyko niedrożności.
Myślę, że możesz pić wodę z sokiem, batonik też nie zaszkodzi. Tak jak napisał Erevain: umiar się liczy. |
|