Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak kory nadnercza z przerzutami |
Madzia70
Odpowiedzi: 73
Wyświetleń: 26395
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2017-03-21, 01:24 Temat: Rak kory nadnercza z przerzutami |
Nie. To po prostu płyn w zatoce. |
Madzia70
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2011-06-22, 18:46 Temat: Rak kory nadnercza z przerzutami |
|
Madzia70
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2011-06-14, 20:14 Temat: Rak kory nadnercza z przerzutami |
Może być
Ale może też być to efekt zaparć lub gazów, które się gromadzą podczas trawienia i nie są wydalane.
Na pewno warto poddać temat lekarzowi, który będzie Tatę oglądał. |
Madzia70
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2011-06-10, 14:16 Temat: Rak kory nadnercza z przerzutami |
Z Gastrolitem to bym uważała...
Gastrolit daje się w sytuacjach, kiedy wiemy, że jest utrata jonów (wymioty, biegunka) i to krótko: 2-3 dni. To bomba potasowa i wodorowęglanowa, nie wolno podawać ot, tak, bez monitorowania potasu we krwi. Nadmiar potasu może być śmiertelny.
Zwłaszcza, że przy ostatnich badaniach Tata miał "górną normę" potasu... |
Madzia70
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2011-06-08, 09:43 Temat: Rak kory nadnercza z przerzutami |
To jest rzeczywiście problem, w dodatku wcale niełatwy do rozwiązania. Trudno zmusić człowieka do picia, wiem
Próbujcie (w te upały 2,5 - 3 litry ), a jak się nie uda - może będzie konieczne nawodnienie w szpitalu? |
Madzia70
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2011-06-08, 08:15 Temat: Rak kory nadnercza z przerzutami |
wronka,
Ja się obawiam, że te "zaparcia" to niedrożność
W związku z tym tata może nie mieć apetytu (naturalna obrona organizmu).
A to ciśnienie tak nagle spadłe i wysoki puls mnie niepokoi Może to być reakcja bólowa, ale może i nie być. Trzymajcie rękę na pulsie (dosłownie!) i gdyby ta różnica narastała (coraz niższe tętno, coraz wyższy puls) to ja bym tatę podwiozła do szpitala (niedrożność całkowita do zabiegu operacyjnego? silne odwodnienie? powiększanie się przerzutu w mózgu?).
|
|