1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak piersi zaawansowany z przerzutami |
Mana
Odpowiedzi: 20
Wyświetleń: 8629
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2011-02-13, 12:24 Temat: Rak piersi zaawansowany z przerzutami |
Przeczytalam oba watki, ktore zasugerowala DSS i podpisuje sie pod nimi obiema rekami. Ja sama biore wlasnie sertraline i dzieki niej normalnie funkcjonuje, a bylo ze mna nieciekawie. A psychiatra to lekarz jak kazdy inny i tylko on moze rozpoznac czy chodzi naprawde o depresje.
Pozdrawiam cieplutko |
Temat: Rak piersi zaawansowany z przerzutami |
Mana
Odpowiedzi: 20
Wyświetleń: 8629
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2011-02-11, 23:49 Temat: Rak piersi zaawansowany z przerzutami |
Witaj na forum! Trudno mi cos powiedziec na temat herceptyny bo jej nie biore i nie bede brala. Sama jestem tez na poczatku leczenia (3ª chemia). Moge natomiast cos powiedziec o antydepresantach, bo sama biore od ponad 2 lat. Dzisiejsze antydepresanty nie uzalezniaja, ale musza byc dobrze dobrane do osoby. Piszesz, ze zle spisz, to tez nie dobrze, bo stres jeszcze bardziej sie powieksza. Moj Tata, ktory chorowal na raka tez dostal antydepresanty i leki na sen. Warto skonsultowac sie z dobrym psychiatra, bo stan psychiczny w walce z rakiem jest bardzo wazny. Ja oprocz raka choruje tez na chorobe afektywna dwubiegunowa, dlatego biore takie leki. A teraz podczas leczenia onkologicznego moja psychiatra dolozyla mi jeszcze leki na sen, takie ktore nie uzalezniaja i nie otepiaja. Kazala mi tez duzo spac, bo sen regeneruje sily.
Aha, zanim zaczna dzialac antydeperesanty mija zazwyczaj kilka tygodni, to nie sa leki, ktore dzialaja odrazu. No, ale moze Tobie pomoga jakies ziolowe leki na depresje....
Sama juz nie wiem co Ci doradzic, chcialabym jakos pomoc.....
Pozdrawiam serdecznie
mana |
|
|