1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Chloniak z kom B |
Minia78
Odpowiedzi: 28
Wyświetleń: 15742
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2012-09-20, 09:10 Temat: Chloniak z kom B |
nowalia napisał/a: | Jak to miło przeczytac że wracacie do zdrowia, takie wiadomosci uskrzydlają.Choć z moją kondyją gorzej niż u Mini, ale na wszystko potrzeba czasu, oby go mieć. |
Nowalia....pewnie, że potrzeba czasu i to nie jest banał, że "na wszystko potrzeba czasu", bo to jest święta prawda...jak ze wszystkim w życiu....niestety potrzeba też i cierpliwości....ja jej tak do końca nie mam, gdyż staram się pewne rzeczy robić na przekór i później obrywam po kościach, hehehe...ale się nie poddaję i tego Tobie życzę z calego
coco jumbo i do przodu! |
Minia78
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2012-09-18, 20:41 Temat: Chloniak z kom B |
Poisonek napisał/a: | Co do kondycji - od momentu zakończenia leczenia w kwietniu 2011 przejechałem na rowerze 10200 km Tak że nie ma ze mną lekko |
Witaj...
niezmiernie gratuluję kondycji...naprawdę...to niebywałe...
u mnie niestety gorzej....chemioterapię i radioterapię zakończyłam w listopadzie 2011 roku i od tamtego czasu problemy z oddechem, kaszlem nie minęły....najgorsza ta zadyszka....wejście na I piętro sprawia już mi kłopot...Jeżdżę na rowerze, staram się dbać o kondycję, ale robię to w zóóóóóółwim tempie...no, ale lepiej w żółwim niż w żadnym, chyba, nie ? tak sobie to w sumie tłumaczę.....,że kiedyś w końcu to minie i będę biegać z szybkością...geparda
życzę wszystkiego dobrego i tyle samo pozytywnej energii, a może nawet i więcej
pozdrawiam
Monia |
Minia78
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2012-04-27, 18:34 Temat: Chloniak z kom B |
nowalia napisał/a: | hej Minia czy po Enkortonie też miałas wilczy apetyt .Jak sie czułas po kolejnych chemiach mi włosy wypadały po 14 dniach od 1 chemii,życzę dużo zdrówka i dzekuje za odpowiedz |
hej
Wilczy apetyt to za mało powiedziane kilka dni po chemii nie mogłam zbyt dużo w siebie wrzucać posiłów, ale później.....co to się działo, heheh....Generalnie przytyłam jakieś 10 kg Oczywiście każdy inaczej reaguje, ale większość osób, które przyjmowały encorton właśnie tak reagowały...apetytem....poza tym "puchłam", to znaczy woda zatrzymywała się w organiźmie i miałam momentami nabrzmiałe policzki, ramiona, kosti u stóp....Z czasem to wszystko się normuje Na "odwodnienie" dostawałam Furosemid...
A włosy....pfi....raz dwa odrosną mocniejsze i ..zdrowsze
pozdrawiam gorąco |
Minia78
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2012-04-27, 18:03 Temat: Chloniak z kom B |
hej nowalia
Ja miałam chłoniaka nieziarniczego rozlanego z komórek B...IIIA, z tym, że w sródpiersiu....+- 16 cm;)
Jednym zdaniem - jest to do wyleczenia, trzeba tylko mocno wierzyć, dbać o siebie i się nie poddawać...
Tak jak moje poprzedniczki wspomniały - organizm sam będzie się domagać, czego mu zabraknie....
Ja np. po chemii zajadałam się jabłkami....Tylko je mogłam przyjmować, bo nic innego mi nie smakowało....
Encorton, z uwagi na swoją gorycz zawijałam w chleb...i połykałam, gdyż nie byłam w stanie go połknąć....a trochę się tego nabrałam, więc opatentowałam ten oto sposób, heheh....
Poza tym większość potraw "normalnie" słonych nie byłam w stanie przyjąć, gdyż miałam wrażenie, że mają w sobie tonę soli...
życzę zdrówka, wytrwałości i dużooooo energii |
|
|