1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Guzki jądra prawego |
Myszka30
Odpowiedzi: 76
Wyświetleń: 43360
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2010-08-17, 13:37 Temat: Guzki jądra prawego |
Myszka30 napisał/a: | że poddałeś się operacji i podejmiesz (lub nie) dalsze leczenie/obserwację. |
chodziło mi o to , jak wynik Tk będzie ok - to poddasz się obserwacji... |
Myszka30
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2010-08-17, 11:31 Temat: Guzki jądra prawego |
Przykro mi Łukaszu, że to jednak okazał się nasieniak, ale dobrze, że poddałeś się operacji i podejmiesz (lub nie) dalsze leczenie/obserwację.
Pozdrawiam i trzymam kciuki za Twoje TK.
|
Myszka30
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2010-07-22, 08:05 Temat: Guzki jądra prawego |
ukasz8trzy,
skoro urolog radził udać sie do onkologa to zrób to.
Potrzebna jest dalsza diagnostyka. Nie martw się na zapas! |
Myszka30
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2010-07-20, 18:05 Temat: Guzki jądra prawego |
ukasz8trzy napisał/a: | Na kolejnej wizycie znów USG i stwierdził że nic więcej nie może zrobić i że mam się zgłosić do onkologa,ale martwi się że jądro chyba będzie trzeba usunąć i że mi nie zazdrości.Nie powiedział mi co to może być,czy jakiś torbiel,czy stan zapalny,czy nie wiadomo co. |
Ale urolog już tutaj umywa ręce i wysyła do ONKOLOGA, czyż nie??
vioom napisał/a: | Cytat:
Żeby się o tym przekonać musisz udać się do onkologa, który zleci dodatkowe badania - biopsję, czy jakieś inne... |
vioom napisał/a: | Oburzająca to jest sugestia o wizycie u onkologa i sugestia biopsji, która w tym przypadku jest zabójstwem. |
Napisałam biopsję czy jakieś inne badania!!!!!! A nie tylko biopsję!!!!
Tak czy inaczej vioom nie jestem lekarzem, ale chyba Ty też nie do końca zrozumiałeś intencje i prośby ukasz8trzy?
Pozdrawiam! |
Myszka30
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2010-07-20, 05:34 Temat: Guzki jądra prawego |
ukasz8trzy,
Witaj, po pierwsze nie panikuj!
Masz guzki na jądrze, trzeba zrobić dokładniejszą diagnostykę, jakiego są rodzaju. Może to w ogóle nie jest nowotwór, tylko jakaś torbiel. Żeby się o tym przekonać musisz udać się do onkologa, który zleci dodatkowe badania - biopsję, czy jakieś inne...
W każdym razie postawa lekarza jest oburzająca. Jak on może z góry zakładać, że obetną Ci jądro, jeżeli sam nie jest w stanie określić, co to za guzy !!!!
Po drugie:
ukasz8trzy napisał/a: | Nie wiem co mam myśleć,co robić,nie chce usuwać jądra! To będzie porażka życiowa nie miec jednego jądra |
W moim odczuciu porażką życiową jest niepodjęcie leczenia i walki z chorobą (o ile ją w ogóle zdiagnozują) i przedwczesne osądy na ten temat.
Pamiętaj tu chodzi o Twoje życie, może w krótce to zrozumiesz...
A i jeszcze coś na koniec: Weź się w garść i idź do lekarza.
Pozdrawiam |
|
|