1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Czerniak Breslow IV, przerzuty |
OptymistycznaLenka88
Odpowiedzi: 14
Wyświetleń: 10027
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2013-07-04, 18:51 Temat: Czerniak Breslow IV, przerzuty |
prawdopodobnie zaproponują ci badania kliniczne mające na celu sprawdzić czy wemurafenib, który stosuje się w przypadkach czerniaka z przerzutami do organów wewn. będzie również skuteczny w przypadku przerzutów tylko do węzłów chłonnych, czy zapobiegnie to ewentualnemu postępowi choroby. Musieli najwidoczniej zbadać ci mutację genu BRAF, której posiadanie jest warunkiem stosowania wemurafenibu.
Oczywiście tylko domyślam się, że to o te badania chodzi, bo też niedawno miałam do nich podchodzić, ale z innych przyczyn się nie zakwalifikowałam.
Nie martw się jednak tylko poczekaj do wizyty. Tam ci wszystko dokładnie wytłumacza. Dostaniesz kilkunastostronicowy informator o danych badaniach ze szczegółowym uwzględnieniem zalet i wad badania oraz jego przebiegu. Dostaniesz też czas na zastanowienie. Wszyscy tam mają swiadomość, że podjęcie takiej decyzji wymaga przemyślenia. Chętnie też odpowiadają na wszelkie pytania. Przynajmniej pani doktor, u której ja byłam bardzo dokładnie i w prosty sposób wszystko mi wyjaśniała. |
|
|