1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Koszty leczenia raka |
Pablo
Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 7078
|
Dział: Choroba nowotworowa / pacjent onkologiczny Wysłany: 2013-06-03, 08:53 Temat: Koszty leczenia raka |
nail_32 nie wiem jakie (czego) ma być to TK i w związku z tym jaki i ile ma być kontrastu (jeżeli ma być), ale zweryfikuj tę cenę w innym ośrodku obrazowania, bo np. ja robiłem badanie TK jamy brzusznej z kontrastem jodowym (100ml - jeśli dobrze pamietam) i całkowity koszt był w granicach 500 PLN.
Być może badanie, które macie wykonać uda się gdzieś zrobić taniej, ale nie wykluczm, iż musi tyle kosztować i nic się na to nie poradzi... niestety.
Pozdrawiam ciepło. |
Temat: Koszty leczenia raka |
Pablo
Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 7078
|
Dział: Choroba nowotworowa / pacjent onkologiczny Wysłany: 2013-05-21, 09:21 Temat: Koszty leczenia raka |
Witaj. Na moim przypadku (rak rdzeniasty tarczycy) mogę stwierdzić, iż aby przyspieszyć diagnozowanie wydałem trochę pieniędzy (na usg, badania krwi, konsultacje endokrynologiczne, RTG, TK) ponieważ to była druga połowa roku i na badania z NFZu musiałbym czekać do nowego roku, a czekać nie chciałem. Gdy jednak już zostałem zdiagnozowany "wskoczyłem" w tryby NFZ i od tego czasu koszty związane z leczeniem, które ponoszę to jedynie wydatki na dojazdy do IO.
Pozdrawiam |
|
|