Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak pecherzykowy->niskozróżnicowany tarczycy |
Pablo
Odpowiedzi: 49
Wyświetleń: 20446
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2015-11-18, 21:31 Temat: Rak pecherzykowy->niskozróżnicowany tarczycy |
Co do pestek z suszonych moreli to też słyszałem wiele dobrego więc swego czasu zacząłem je jeść w większych ilościach (dokładnie nie pamiętam ale około. 10 - 15 szt. dziennie) w efekcie czego nabawiłem się silnego bólu żołądka i wówczas uwierzyłem w to czego wcześniej nie chciałem usłyszeć: amigdalina NIE uleczy z raka. Tak więc z własnego doświadczenia odradzam pestki suszonych moreli, to nie leczy, a może zaszkodzić.
Pozdrawiam. |
Pablo
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2015-06-11, 20:22 Temat: Rak pecherzykowy->niskozróżnicowany tarczycy |
Ja miałem wycinane przytchawiczne węzły chłonne. Tak więc w Zakopanym operują całe "okolice płuc". Oczywiście robią również diagnostykę np. EBUS / EUS. |
Pablo
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2015-06-10, 21:12 Temat: Rak pecherzykowy->niskozróżnicowany tarczycy |
Potwierdzam to co napisał Gazda. I nie tylko płuca ale i wznowa według mnie nadaje się do Zakopanego. Pracują tam świetni specjaliści pod wodzą doktora Zielińskiego. Polecam gdyż swoją trzecia operację miałem tam własnie ze wzgledu na przytchawiczne umiejscowienie przerzutów (Gliwice mnie tam odesłały). |
Pablo
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2013-08-13, 19:48 Temat: Rak pecherzykowy->niskozróżnicowany tarczycy |
martade - jakie wieści? Jak samopoczucie mamy?
Pozdrawiam Was serdecznie. |
Pablo
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2013-08-06, 09:52 Temat: Rak pecherzykowy->niskozróżnicowany tarczycy |
Przyspieszenie terminu badania to w tej sytuacji dobra wiadomość. Wzrost tyreoglobiny to zła wiadomość, która faktycznie może świadczyć o przerzutach lub wznowie. Ale pamiętajcie, iż tak niejednokrotnie bywa i nie zmienia to faktu, że można się dalej, skutecznie leczyć. Tak więc głowa do góry (oczywiście wiem, łatwo napisać, trudniej realizować).
Czy pisząc "radioterapie" masz na myśli naświetlania czy terapie jodem radioaktywnym?
Tak czy inaczej w zależności od wyniku scyntygrafii zostaną napewno podjęte działania co do dalszych kroków leczenia.
Trzymam kciuki i serdecznie pozdrawiam. |
|