1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Cystektomia radykalna u 80-latka z guzem pęcherza moczowego |
Pablo73
Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 4948
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2015-09-09, 15:33 Temat: Cystektomia radykalna u 80-latka z guzem pęcherza moczowego |
Mawa,
dziekuje za informacje. Tato byl dzis w szpitalu i podjal decyzje o operacji. Teraz czekamy na termin.
Pozdrawiam |
Temat: Cystektomia radykalna u 80-latka z guzem pęcherza moczowego |
Pablo73
Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 4948
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2015-09-07, 09:03 Temat: Cystektomia radykalna u 80-latka z guzem pęcherza moczowego |
Witam Wszystkich Forumowiczow,
Od kilku miesiecy sledze wasze rozmowy i bardzo mi pomagaly. Teraz zwaracam sie z ogromna prosba.
Otoz chodzi o mojego tate.
Po dwukrotnym TURB okazalo sie w histo ze ma raka pecherza T1G3 (po 2 TURB znaleziono niewielkie: 1-1.5cm ognisko raka dochodzacego do miesniowki jednak jej nienaciekajacego).
Lekarze zaproponowali do przemyslenia leczenie radykalne, jako najlepsza alternatywe.
Tato ma 80 lat, jest w dobrej formie.
Rozmawiamy z nim starajac sie uswiadomic konsekwencje operacji lub przyjmowania BCG.
On sam boi sie cystektomii i wolalby BCG.
Rownoczesnie zaczyna sobie zdawac sprawe ze istnieje mozliwosc progresji / wznowy...
Mam pytanie czy jest tu ktos kto mial cystektomie w tak zaawansowanym wieku, lub zna kogos takiego?
Chcialbym zapytac o doswiadczenia itp...
Sam mam dni kiedy mysle ze nie ma sensu w tym wieku robic tak powaznej operacji...
a w nastepnych dniach mysle ze to najlepsze wyjscie by tato i moja mama (75lat) sie cieszyli razem z nami wspolnym zyciem...
Z gory serdecznie dziekuje za jakiekolwiek informacje i serdecznie pozdrawiam wszystkich walczacych lub wspierajacych!
Pablo |
|
|