1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 3
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Rozsiany nowotwór płuca prawego z przerzutem do wątroby
Ptaszenio

Odpowiedzi: 92
Wyświetleń: 38803

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2014-11-08, 20:50   Temat: Rozsiany nowotwór płuca prawego z przerzutem do wątroby
Minia,
leczenie przeciwbólowe - tego trzeba pilnować. I być blisko.

Pytasz, czy tak ma być - to po prostu element postępu choroby, na szczęście są sposoby, by akurat ten objaw niwelować. Trzymaj się...
Ptaszenio

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2014-11-04, 13:10   Temat: Rozsiany nowotwór płuca prawego z przerzutem do wątroby
Monika,
tata powoli odchodzi... możecie zrobić USG jamy brzusznej, zresztą doświadczony lekarz - choćby pogotowia, rozpozna, czy to wodobrzusze. Nie wiem, czy podawanie kroplówek w tym momencie ma sens. Zawsze możesz zasięgnąć innej opinii - może wizyta prywatna onkologa? Jeśli czujesz, że powinnaś jeszcze coś zrobić, skorzystaj z takiej możliwości, ze świadomością, że na znaczącą poprawę szanse sa niewielkie. Bardzo mi przykro...
Ptaszenio

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2014-05-12, 12:24   Temat: Rozsiany nowotwór płuca prawego z przerzutem do wątroby
Minia,
spróbujcie jednak powalczyć o TK... wartość obrazowania RTG jest według mnie na tym etapie wątpliwa.
Jest możliwe, że jest to osłabienie i infekcje występują po leczeniu, mnie bardziej by zastanowił ból barku i utrata wagi. Teraz ważne, żeby wychwycić ew. zmiany w odpowiednim badaniu.
Pozdrawiam.

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron