1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 2
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Guz ślinianki
Richelieu

Odpowiedzi: 11
Wyświetleń: 8500

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2015-01-30, 08:08   Temat: Guz ślinianki
Na razie tutaj jest mowa o wstępnym rozpoznaniu gruczolaka wielopostaciowego (adenoma pleomorphum),
będącego nowotworem łagodnym,
co zostanie ostatecznie potwierdzone albo zmienione po otrzymaniu wyniku badania histopatologicznego,
natomiast u brata Sarenki rozpoznano gruczolakoraka (adenocarcinoma), będącego nowotworem złośliwym.
  Temat: Guz ślinianki
Richelieu

Odpowiedzi: 11
Wyświetleń: 8500

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2014-10-31, 16:44   Temat: Guz ślinianki
Ania01 napisał/a:
Lekarz robiący USG kazał pilnie skontaktować się z laryngologiem.
Nie wiem co dalej co mam robić i gdzie się udać.

Uważam, że lekarzem prowadzącym dalszą diagnostykę i ewentualnie także leczenie powinien być ONKOLOG.

Ania01 napisał/a:
Mieszkam w Kielcach jeśli macie jakieś informację na temat kieleckiego centrum onkologi to poproszę.

Do onkologa nie jest potrzebne skierowanie, wystarczy zarejestrować i umówić się na wizytę.
Kontakt każdy bardzo łatwo może znaleźć: http://www.onkol.kielce.p...id=47&Itemid=74

Ania01 napisał/a:
Napiszcie też jak wygląda tem mój wynik bo przyznam że jestem ostro przestraszona.

Wynik jest dość niepokojący, zarówno sama zmiana w obrębie ślinianki
jak i powiększone węzły chłonne, na tyle znacznie, że wymagające diagnostyki pod kątem ich ewentualnego przerzutowego zajęcia.

Nie jest to jednak jeszcze sytuacja dramatyczna - nawet jeśli rozpoznany zostanie nowotwór złośliwy,
to przypadki takie dają się z powodzeniem leczyć i niekoniecznie musi to oznaczać, że będzie źle.

Pozdrawiam i witam Cię na forum.

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron