1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Zmiany w endometrium i szyjce macicy |
Richelieu
Odpowiedzi: 13
Wyświetleń: 7282
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2015-09-27, 08:51 Temat: Zmiany w endometrium i szyjce macicy |
ciapulkowa65 napisał/a: | Pani gin.onkolog powiedziała że muszę być operowana,muszę mieć usuniętą macicę i że nie ma dla mnie innego leku.Mam 50 lat jestem osobą otyłą, mam przetokę ropną niezagojoną po operacji guza nadnercza .w jamie brzusznej która jest leczona zachowawczo.Boję się kolejnego zabiegu, a jednocześnie zdaję sobie sprawę z powagi sytuacji. Co mam zrobić. |
Myślę, że przy tak poważnym zaleceniu, jakim jest wykonanie zabiegu operacyjnego
możesz zasięgnąć niezależnej opinii innego lekarza (o takiej samej specjalizacji)
przedstawiając mu wszystkie wyniki dotychczas wykonanych badań. |
Richelieu
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2015-02-23, 19:39 Temat: Zmiany w endometrium i szyjce macicy |
Są to zmiany odbiegające od normy, ale nie złośliwe, zatem nie stanowiące jakiegokolwiek zagrożenia dla życia
i możliwe do leczenia być może nawet zachowawczo bez konieczności podejmowania zabiegów małoinwazyjnych.
Ocena sytuacji i zaproponowanie najbardziej odpowiedniego postępowania należy do Twojego lekarza.
W tej sytuacji rokowanie - o ile można w ogóle zastosować to pojęcie - jest w 100 % pomyślne. |
Richelieu
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2015-02-20, 20:18 Temat: Zmiany w endometrium i szyjce macicy |
Endometrium polipowate z ogniskową hiperplazją prostą i złożoną bez cech atypii.
Metaplazja płaskonabłonkowa i przewlekłe zapalenie śluzówki wewnętrznej części szyjki macicy. |
|
|