1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Nowotwór szczęki |
Richelieu
Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 4510
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2013-09-17, 21:06 Temat: Nowotwór szczęki |
frytkarz napisał/a: | Czy potrzebuje jakiegoś skierowania by tata poszedł na wizytę do prywatnej poradni? |
Do każdego lekarza/specjalisty przyjmującego prywatnie nie jest potrzebne skierowanie.
frytkarz napisał/a: | Do jakiej poradni powinien się udać (mieszka w Katowicach), może ktoś może polecić jakąś konkretną? |
W kwestii weryfikacji podejrzenia procesu nowotworowego do lekarza/poradni onkologicznej,
zakładając, że podejrzenie lekarza dentysty jest uzasadnione, ale zawsze lepiej jest to zweryfikować niż zaniedbać.
frytkarz napisał/a: | Jaki jest koszt całkowitego rozpoznania takiego nowotworu |
To zależy od tego, jakie badania diagnostyczne będą potrzebne.
Przykładowo koszt wykonania RTG to ok. kilkudziesiąt złotych, biopsji ze 100 - 150.
Bardziej zaawansowane badania obrazowe (TK, MRI) kosztują już po kilkaset złotych.
frytkarz napisał/a: | przyznam że absolutnie nie jestem majętny i liczy się dla mnie każda złotówka, jeszcze nie wiem skąd wezmę pieniądze, ale wiem, że się na pewno uda |
W tej sprawie - Waszego statusu prawnego i możliwości uzyskania finansowania leczenia - proponuję napisanie posta z zapytaniem w tym wątku.
frytkarz napisał/a: | Czy jest coś o co powinienem zapytać |
Podstawowe informacje potrzebne do oceny Waszej sytuacji są następujące:
- rozpoznanie: co dokładnie lekarz stwierdził (jaki nowotwór) i na jakiej podstawie,
- stadium zaawansowania nowotworu, o ile się to rozpoznanie potwierdzi
(to nie jest możliwe do ustalenia wstępnie, dopiero później po wykonaniu badań o których piszę wyżej).
Pozdrawiam i witam Cię na forum. |
|
|