1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak nerki z przerzutami do płuc, kości i węzłów chłonnych |
Richelieu
Odpowiedzi: 42
Wyświetleń: 21904
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2015-01-20, 20:53 Temat: Rak nerki z przerzutami do płuc, kości i węzłów chłonnych |
Serdecznie współczuję.
|
Richelieu
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2014-10-28, 17:01 Temat: Rak nerki z przerzutami do płuc, kości i węzłów chłonnych |
goshia,
Myślę, że trudno byłoby precyzyjnie odpowiedzieć na Twoje pytanie nawet lekarzowi.
Z podanych przez Ciebie informacji wygląda, że być może jest to kwestia czasu liczonego w najbliższych tygodniach,
niestety nie podejmę się choćby tylko w przybliżeniu oszacować, jak wielu.
Skoro do kraju wybierasz się na najbliższy weekend, a tato jeszcze przyjmuje pokarm,
to uważam, że raczej powinnaś zdążyć zobaczyć się z nim.
Pozdrawiam serdecznie i życzę Wam dużo siły w tym trudnym czasie. |
Richelieu
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2014-09-28, 18:42 Temat: Rak nerki z przerzutami do płuc, kości i węzłów chłonnych |
goshia napisał/a: | Ostatnio czuje się lepiej..być może z powodu radioterapii i chciałby wstawać. Ma gorset usztywniajacy i teraz nie wiem czy to nie za duże ryzyko? Czy kręgosłup może się złamać ? |
Na ten temat musi wypowiedzieć się Wasz lekarz (ewentualnie lekarz ortopeda) znający stan zdrowia pacjenta.
Zlekceważenie tego i samodzielna próba wstawania/chodzenia bez zgody lekarza może skończyć się patologicznym złamaniem. |
Richelieu
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2014-09-23, 22:15 Temat: Rak nerki z przerzutami do płuc, kości i węzłów chłonnych |
goshia napisał/a: | Nie wiem co się stało, ale od godziny 17 zachowuje się bardzo dziwnie, ma omamy, każe mi robić dziwne rzeczy, wspomina dzieciństwo...otwiera zamyka oczy, az widać białka boję sie że umrze...do tego ma duszności i poty. Cały czas każe sobie robić okłady na głowę bo mówi,że mu coś siedzi w głowie...co to może być? |
Obawiam się, że mogą to być objawy typowe dla ostatniej fazy choroby
(porównaj: UMIERANIE - jak rozpoznać, że to już blisko?...).
goshia napisał/a: | zgłosił się lekarz medycyny rodzinnej i opieki paliatywnej. Przyjechał. |
To najlepsza pomoc, jaką możecie zapewnić tacie i sprawić, by jego cierpienie możliwie ograniczyć.
Opieka taka powinna mieć charakter stały:
odpowiednio dobrane (skuteczne) leki przeciwbólowe i przynajmniej telefoniczny kontakt z lekarzem,
tak by móc w razie potrzeby odpowiednio szybko reagować.
Trzymajcie się ...
|
|
|