1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: czerniak - Breslow 0,3, Clark II |
TP53
Odpowiedzi: 13
Wyświetleń: 4762
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2018-03-01, 21:07 Temat: czerniak - Breslow 0,3, Clark II |
Może to zwykle niedouczenie i nieznajomość zaleceń. |
TP53
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2018-03-01, 12:08 Temat: czerniak - Breslow 0,3, Clark II |
To zrozumiałe że każdy najmniejszy ból, swędzenie itp będzie kojarzyć się z najgorszym. Na szczęście w 99% przypadków powód jest inny niż czerniak. Moim zdaniem możesz poczekać do ustalonego terminu. Chyba że dolegliwości się nasila to możesz przyspieszyć badanie np. prywatnie. No i upewnij się że USG robi Ci doświadczony radiolog |
TP53
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2018-03-01, 11:56 Temat: czerniak - Breslow 0,3, Clark II |
Czy odczuwałaś ból w pachwinie przed ostatnim USG? Jeśli czujesz jakiekolwiek obawy to myślę że najlepiej po prostu zrobić USG pachwiny. |
TP53
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2018-03-01, 11:18 Temat: Re: czerniak - Breslow 0,3, Clark II |
Mooonia napisał/a: | Zastanawiam się czy ich nie wyciąć już teraz a nie czekać aż coś z nich „wyrośnie”. Jak myślicie? |
Odpowiedź na to pytanie jest chyba oczywista prawda? Lepiej wyciąć teraz zmianę łagodna niż później czerniaka.
Mooonia napisał/a: | Pytam bo od paru tygodni boli mnie pachwina, taki tępy ból, który po dłuższej chwili przechodzi – nie wiem czy powinnam się tym martwić, czy może to jest wina siedzącej pracy i stresu. |
Gdzie miałaś czerniaka i o którą pachwinę chodzi? |
|
|