Autor |
Wiadomość |
Temat: wyniki badania rtg |
Trollinka
Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 3901
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2015-10-05, 17:18 Temat: wyniki badania rtg |
Dzis mama była w szpitalu Pulmonologicznym w Warszawie na Płockiej. Po obejrzeniu zdjęć, wyników dostała taki opis:
Zmiany opłucnowe pozapalne stabilne. Podejrzenie zmian pozapalnych opłucnowych w szczycie płuca lewego, podejrzenie przewlekłego zapalenia zatok.
bardzo małe prawdopodobieństwo zmian nowotworowych.
Ma zgłosić sie 26.10 do poradni pulmonologicznej i tam dopiero zapis na tommografie.
Jutro idzie do internisty. Chcę aby wzięła skierowanie na TK prywatnie, bo chyba nie damy sobie rady z nerwami tak długo.
Mozecie polecic mi dobrą placówkę w Warszawie? |
Trollinka
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2015-10-02, 11:28 Temat: wyniki badania rtg |
dzieki, wczoraj byłamna plazy w Izraelu, dzis dostałam nóz w plecy. |
Trollinka
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2015-10-02, 09:50 Temat: wyniki badania rtg |
tak, w poniedziałek mama jedzie na Płocką w Warszawie do szpitala plucnego. Wyniki widziała internistka w kategorii icf10 napisala d38? (wiem juz co to znaczy) |
Trollinka
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2015-10-02, 09:43 Temat: wyniki badania rtg |
dzieki, dzis w nocy wróciłam z wakacji, w smsach mama pisała, ze jest ok.. wiadomo, a rano juz czułam, ze cos nie tak... |
Trollinka
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2015-10-02, 09:24 Temat: wyniki badania rtg |
Witajcie znowu,
Pisałam na forum 3 lata temu, wtedy chodziło mojego dziadka... minęły 3 lata od tamtego czasu i moje mama , palaczka, zrobiła badanie rtg...
Wyniki:
Pogrubienia opłucnowe w szczycie płuca lewego.
W płacie górnym lewym zagęszczenia śródmiąższowe oraz cień o wym. 14mm x 8mm - widoczne na zdjeciu bocznym lewym.
Do dalszej diagnostyki.
Wzmożenie rys. naczyniowego górnopłatowego.
Sylwetka serca powiększone. Kąty przeponowo- żebrowe wolne.
Klinowate zniekształcenie trzonu piersiowego na szczycie kifozy piersiowej.
Wiem, ze to do dalszej diagnostyki szpitalnej, ale może ktoś z waszych fachowców się wypowie. |
|