Autor |
Wiadomość |
Temat: Nowotwór pęcherzykowy tarczycy |
ZULA12
Odpowiedzi: 71
Wyświetleń: 27034
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2014-10-19, 18:06 Temat: Nowotwór pęcherzykowy tarczycy |
koteczka, witaj
Jak sie czujesz, co słychać u Ciebie |
ZULA12
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2014-08-25, 18:15 Temat: Nowotwór pęcherzykowy tarczycy |
koteczka,
czy Ty odkleiłaś sobie ten duży plaster? i widziałaś, ze masz tzw. gołą bliznę.
tak jakoś trochę dziwne, ze masz zdjęte zwykłe szwy.
Mogę napisać jak to było w moim przypadku.
Otóz w przeddzień wypisu miałam zdjęty dren, a w dniu wypisu wyjęty szew wewnętrzny spinający ranę wewnątrz. Na wierzchu pozostały plasterki stripy(jak to fachowo określiła Fraszka). W czasie gojenia rany plasterki same odpadały.
Ranę przemywałam szarym mydłem tzn. białym jeleniem. |
ZULA12
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2014-08-21, 17:40 Temat: Nowotwór pęcherzykowy tarczycy |
koteczka, zycze szybkiego powrotu do zdrowia.
Dziwne , że krzyczeli za pójście do toalety. JA jak sie obudziłam na sali pooperacyjnej i poprosiłam, to siostra zaprowadziła mnie do toalety, bez problemu. |
ZULA12
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2014-08-15, 19:56 Temat: Nowotwór pęcherzykowy tarczycy |
Fraszko zgadzam sie z Tobą, ale mnie operował chirurg a właściwie torakochirurg- wyoperowany jak to mówią lekarze. Zrobił to wyśmienicie.
Może sprzęt i narzędzia jakimi sie posługują lekarze podczas operacji ma również niewątpliwy wpływ.
Moją znajomą operował na tarczycę bardzo dobry lekarz chirurg w szpitalu tzw.powiatowym.Tez wykonał operacje perfekcyjnie, bez powikłań. Ale jeśli można wybierać to niewątpliwie ja wybrałam WIN Szaserów. Zapisana byłam również w CIO Ursynów.
Koteczka sama musi dokonać swojego wyboru.
[ Dodano: 2014-08-15, 21:30 ]
koteczka, jeśli zdecydujesz sie na operacje np. w Warszawie WIN Szaserów to wytłumaczę Ci wszystko jak i co- aby poszło wszystko sprawnie . Tam szybko reagują na pacjentów z rakiem. Na taką operacje długo sie nie przebywa w szpitalu. Ja poszłam w poniedziałek a w domu byłam juz w czwartek. |
ZULA12
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2014-08-15, 16:51 Temat: Nowotwór pęcherzykowy tarczycy |
Nerw krtaniowy wsteczny może np. być uszkodzony w zwykłym szpitalu lub tez w klinice.
W szpitalu podpisuje się formularz w którym było właśnie między innymi , ze zapoznałam sie z zagrożeniami i wyrażam na nie zgodę.
Nic nie uszkodzono.
Chyba powinnaś myśleć o operacji pozytywnie.
Decyzje jednak musisz podjąć sama. |
ZULA12
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2014-08-15, 13:11 Temat: Nowotwór pęcherzykowy tarczycy |
koteczka, poczytaj wątki innych forumowiczów, przeglądaj wątki a na pewno więcej wiadomości znajdziesz niż w internecie.
[następne komentarze] |
ZULA12
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2014-08-13, 19:29 Temat: Nowotwór pęcherzykowy tarczycy |
Witam Cię serdecznie Koteczko w naszym gronie.
Bardzo wszyscy Ci współczujemy, że zachorowałaś.
Mnie dr Gałczyński ( CO Ursynów)powiedział krótko- będzie miała pani operacje w wyznaczonym terminie, potem jodowanie i bedzie pani żyła i żyła i cieszyła sie dobrym zdrowiem. Z Tobą też tak będzie.
Profesor (WIN Szaserów W-wa) endokrynolog podczas wizyty powiedział,że ten rodzaj raka jest najlepiej rokujący, wyleczalny. Twój zapewne też.
Musze przyznać , że bardzo szybko załatwiłaś termin i to jeszcze w dobrym szpitalu. SUPER!!!
GŁOWA DO GÓRY- BĘDZIE DOBRZE!!!
Myśl pozytywnie i pytaj o wszystko nawet najdrobniejsze sprawy. Tu są forumowicze, którzy chętnie pomagają. |
|